Foto: F64
Jaunajā Latvijas kausa izcīņas sezonā volejbolā vīriešu komandām startēs 13 vienības, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Turnīrā piedalīsies četras Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta - "Schenker" līgas - komandas, septiņi klubi no Latvijas nacionālās līgas un divas vienības no Latvijas pirmās līgas.

Turnīrā četru potenciāli spēcīgāko komandu pulkā startēs pērnās sezonas valsts čempioni un pašreizējie kausa īpašnieki "Biolars"/"Jelgava", kā arī "Lāse-R", "Poliurs"/"Ozolnieki" un "Daugavpils Universitāte" (DU). No nacionālās līgas sacensībās startēs "Mārupe", "Cēsis", "Aizkraukle", Kuldīgas NSS/"K-volejs", "Vecumnieki", RTU un "Ventspils", bet pirmo līgu pārstāvēs "Aizpute" un "Ziemeļkurzeme".

Pirmajā kārtā spēles aizvadīs pirmās līgas komandas. Uzvarētāji kvalificēsies otrajai kārtai, kur jau gaida septiņas nacionālās līgas komandas. Otrās kārtas četri uzvarētāji kvalificēsies trešajai kārtai, kur gaida "Schenker" līgas komandas.

Trešās kārtas uzvarētāji kvalificējas pusfinālam 14.decembrī, kur uzvarētāju noteiks vienā spēlē. Savukārt fināls notiks dienu vēlāk.

Pērnās sezonas Latvijas kausa finālā "Biolars"/"Jelgava" uzvarēja "Lāse-R" komandu ar 3-2. Jelgavnieki turnīra finālā spēlēja arī sezonu pirms tam, kad ar 2-3 piekāpās "Poliurs"/"Ozolnieki" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!