Par pasaules čempioniem pludmales volejbolā svētdien kļuva Aleksandrs Brouvers un Roberts Mēvsens, kuri turnīrā bija izlikti vien ar 13.numuru.

Brouvers/Mēvsens finālā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) pieveica Brazīlijas duetu Rikardu Santušu un Alvaru Filju, kuri čempionātā bija izsēti ar desmito numuru. Pirmajā setā cīņa ritēja punkts punktā, taču otrajā setā nīderlandiešiem izdevās iegūt piecu punktu pārsvaru (15:10), ko fināla favorītiem brazīliešiem neizdevās samazināt tiktāl, lai cerētu uz uzvaru.

Savukārt pirms tam svētdien pusfinālā pludmales volejbola cienītājus sagaidīja Brazīlijas pāru duelis. Tajā Santušs/Filju ar rezultātu 2-0 (21:14, 22:20) pārspēja sacensību otro numuru Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu, kuri pērnā gada Olimpiādē izcīnīja sudraba godalgas un bija pašreizējie čempioni.

Savukārt otrā pusfinālā Brouvers/Mēvsens spēkojās ar vāciešiem Kaju Matisiku un Jonatanu Erdmanu, kuri čempionātā bija izlikti ar astoto numuru. Nīderlandes duets šajā sāncensībā bija pārāks ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:17) un nodrošināja sev cīņu par zelta medaļām.

Savukārt sacensībās par bronzas godalgām Matisiks/Erdmans pār Čeruti/Regu bija pārāki ar 2-0 (21:17, 21:19).

Tikmēr sieviešu konkurencē par pasaules čempionēm kļuva sacensību otrais numurs Čeņa Sjue un Sji Džana no Ķīnas, kas sīvā duelī finālā ar rezultātu 2-1 (18:21, 21:17, 21:19) pārspēja Britu Bithi un Karlu Borgeri, kuras turnīrā bija izliktas vien ar 17.numuru. Savukārt cīņā par bronzas medaļām triumfēja ar 13.numuru izsētās Liliāna Maestrini un Barbara Seišas, kuras ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:15) pārspēja ar trešo numuru izliktās amerikānietes Eiprilu Rosu un Vitniju Pavliku.

Kā ziņots, visaugstāk no Latvijas sportistiem tika Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri bija izlikti ar sesto numuru un čempionātā ierindojās devītajā vietā. Latvieši ar rezultātu 0-2 (15:21, 18:20) astotdaļfinālā piekāpās kanādiešiem Benam Sekstonam un Čeimam Šelkam, pirms tam 1/16 finālā uzveicot ar 11.numuru izliktos vāciešus Sebastjanu Dolingeru un Štefanu Vindšeifu.

Savukārt citā 1/16 fināla mačā ar 23.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda ar 1-2 (15:21, 21:16, 3:15) piekāpās austrāliešiem Izākam Kapam un Kristoferam Makhjū, kuri izlikti ar 24.numuru.

Līdz ar to sacensības Pļaviņš/Pēda noslēdza dalītā 17.vietā.

Kā ziņots, ceturtajā vietā savā apakšgrupā palika vēl viens Latvijas duets Toms Šmēdiņš un Ruslans Sorokins. Lai viņi kvalificētos izslēgšanas spēlēm, Latvijas pārim kādā no pēdējām divām spēlēm bija jāuzvar par nieka vienu izspēli vairāk.

Savukārt dāmām ar trīs zaudējumiem grupu turnīru noslēdza Latvijas sportistes Inguna Minusa un Inga Ikauniece.

Līdz ar to gan T.Šmēdiņa/Sorokina, gan Minusas/Ikaunieces dueti sacensības noslēdza ar dalītu 37.vietu.

Pasaules čempionātā vīriešu un sieviešu konkurencē 48 dueti bija sadalīti pa 12 apakšgrupām. Sacensību izslēgšanas cīņām kvalificējās grupu divi labākie pāri, kā arī astoņi labākie trešo vietu ieguvēji.

Turnīrs risinājās Polijas pilsētā Stare Jablonki, kur pērn Pļaviņš duetā ar J.Šmēdiņu triumfēja "Grand Slam" posmā, tiekot pie pirmā šāda tipa panākuma Latvijas vēsturē.

Pasaules čempionāts risinās reizi divos gados. Iepriekšējā turnīrā 2011.gadā Pļaviņš ar J.Šmēdiņu izcīnīja ceturto vietu.

Kā ziņots, šo sezonu vissekmīgāk sācis jaunizveidotais Samoilova un J.Šmēdiņa duelis, kuri jau trijos "Grand Slam" turnīros pēc kārtas sasnieguši finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!