Foto: Latvijas Volejbola federācija
Ingunas Minusas trenētās valsts sieviešu izlases rindās uz pārbaudes spēlēm Igaunijā brauc 18 spēlētājas. No 4. līdz 6. augustam Latvijas izlase Paidē aizvadīs trīs pārbaudes spēles ar Igaunijas valstsvienību, informē Latvijas Volejbola federācija.

Šobrīd jau ir zināms, ka Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs visās atlases turnīra grupās notiks nākamā gada janvārī. Un spēles Igaunijā būs kā atskaites punkts Latvijas izlasei, lai saprastu, kādus augļus ir devis divu mēnešu darbs treniņnometnē.

Latvijas izlase uz Paidi dodas pirmdien, 3. jūlijā. Vakarā komanda trenēsies spēļu laukumā, tāpat otrdien no rīta. Un tad, trīs vakarus pēc kārtas, notiks Latvijas un Igaunijas mači.

Igaunijas vienību šajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā vada itāliešu speciālists Lorenco Mičelli, kuram arī pēc iespējas ātrāk jātiek skaidrībā ar savas komandas spēlētāju varējumu. Igaunietēm pēdējos gados cīņās ar Latviju veicies labāk, un viņas būs favorītes arī šoreiz. Pirmkārt, viņas spēlēs savā laukumā. Otrkārt, Igaunijas izlase trijās pēdējās jūlija dienās turpat Paidē jau aizvadīja trīs pārbaudes spēles ar Somijas izlasi, pirms mačiem ar Latviju iekrājot šīs vasaras spēļu pieredzi. Mājinieces ar 2-3 (24:26, 25:16, 26:24, 11:25, 14:16) viešņām no Somijas zaudēja un ar 3-2 (26:28, 18:25, 25:18, 25:17, 15:11) un 3-0 (25:23, 26:24, 26:24) viņas uzvarēja.

"Gribēšu redzēt, kā katra no spēlētājām jūtas uz noguruma fona, jo šobrīd esam nosacītā fiziskās formas bedrē," saka vienības galvenā trenere Inguna Minusa. Viņa grib redzēt, kāds spēlētājām ir raksturs, kā viņas spēs motivēt sevi, nepadoties sāpēm un nogurumam. Minusa uzsver, ka daudz strādāts ar pirmā tempa uzbrucējām, kas jau kopš valstiskās neatkarības atgūšanas ir bijis izlases Ahilleja papēdis. "Gribēšu redzēt, kā cēlājas sadarbojas ar "pirmajiem tempiem". No citām spēlētājām tiek gaidīta precīza servju uzņemšana, lai varētu uzbrukt tīkla vidū. Pie tā esam ļoti daudz strādājušas pēdējos divos mēnešos," akcentus liek trenere, kas savulaik arī pati spēlēja Latvijas volejbola izlasē, pirms pārgāja uz pludmales volejbolu un kopā ar Inesi Jursoni 2009. gadā kļuva par Eiropas čempioni.

Ierastās izlases līderes punktu gūšanā diagonālās spēlētājas Martas Kamēlijas Levinskas Igaunijā nebūs, jo viņai jādodas uz studijām ASV. "Tā būs iespēja pārējām izlases dalībniecēm apliecināt, ka viņas ir līderes, ka izlasē ir spēlētājas, kas ir tikpat labas kā Marta," saka Minusa.

Otrdien un trešdien spēles sāksies plkst. 18:00, ceturtdien – plkst. 12:00.

Latvijas izlases pretinieces Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ir Slovēnija, Čehija un Bosnija un Hercegovina. Plānots, ka spēles divos riņķos notiks janvārī.

Finālturnīrs plānots 2021. gada augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas čempionāta komandas Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!