Foto: Publicitātes foto
Nākamās nedēļas nogalē ar trešo posmu Cēsīs turpināsies "DEPO Open 2022" Latvijas čempionāts pludmales volejbolā. Pieteikšanās sacensībām noslēgsies piektdien, 1. jūlijā.

Trešais čempionāta posms no 8. līdz 10. jūlijam notiks Cēsīs, volejbolistiem sacenšoties Cēsu Olimpiskā centra pludmales volejbola laukumos.

Pirmoreiz Latvijas čempionāta posms Cēsīs notika 2018. gadā, kad tika atklāts arī Cēsu atjaunotais pilsētas stadions ar kvalitatīviem pludmales volejbola laukumiem - kopš tā laika Cēsis nemainīgi uzņem Latvijas labākos pludmales volejbolistus un, gan Latvijas Volejbola federācija (LVF), gan paši sportisti katru gadu ar prieku atgriežas Cēsīs. Debijas reizē uzvaru svinēja Toms Šmēdiņš un Haralds Regža, kuri finālā trijos setos pieveica divas nedēļas vēlāk Jūrmalā Eiropas U-22 čempionātā uzvarējušo duetu Mihails Samoilovs/Kristaps Šmits.

Gadu vēlāk pirmoreiz Cēsu posmā sacentās sieviešu dueti, visas trīs pirmās vietas ieņemot ārvalstu duetiem. Uzvarēja igaunietes Helēne Hollasa un Līsa Sometsa, tikmēr vīriešiem uzvarēja Mihails Samoilovs pārī ar Aleksandru Soloveju, finālā apspēlējot pašreizējo LVF ģenerālsekretāru Arni Tunti un vienu no šā brīža labākajiem Latvijas klubu zāles volejbolā spēlētājiem Matīsu Gabdulļinu.

2020. gadā Cēsu posmā par Latvijas čempioniem kļuva Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, kuri gadu vēlāk atkārtoti uzvarēja Cēsu posmā, kā arī Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Sievietēm pagājušajā gadā uzvaru atkal svinēja ārvalstu duets, finālā uzvaru svinot lietuvietēm Monikai Paulikienei un Urtei Andrjukaitītei.

Pirmajā posmā maija beigās Ventspilī uzvaru svinēja Ardis Bedrītis/Artūrs Rinkevičs un Lietuvas duets Monika Paulikiene/Erika Kliokmanaite, bet otrajā posmā Saulkrastos pārāki bija Edgars Točs ar Kristiānu Fokerotu un Varvara Brailko ar Denielu Konstantinovu.

"DEPO Open 2022" sezona triju mēnešu garumā ir pludmales volejbola svētki ar labāko Latvijas sportistu līdzdalību. Šosezon Latvijas čempionātā "DEPO Open 2022" pludmales volejbolisti sacenšas piecos posmos un finālā. Visi posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, visos posmos, izņemot finālu, kā viesi aicināti piedalīties arī spēlētāji no citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!