Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš piektdien pasaules čempionātā Romā uzvarēja arī otrajā spēlē izslēgšanas turnīrā, iekļūstot starp planētas labākajiem astoņiem duetiem.

Astotdaļfināla spēlē Pļaviņš/Smēdiņš gandrīs stundu ilgā, ļoti sīvā cīņā ar 2-1 (21:17, 16:21, 19:17) pieveica vāciešus Džonatanu Erdmanu/Keju Matsijku. Latvijas duetam tas bija pirmais zaudētais sets šajā pasaules čempionātā.

Tas ir augstākais sasniegums pasaules čempionātos Latvijas pludmales volejbola vēsturē. Līdz šim labākais panākums bija Aleksandra Samoilova/Ruslana Sorokina izcīnītā dalita devītā vieta iepriekšējā pasaules čempionātā pirms diviem gadiem Norvēģijā.

Līdz ar iekļūšanu ceturtdaļfinālā Pļaviņš/Šmēdiņš ir spēruši platu soli ceļā pretī ceļazīmei uz Londonas olimpiskajām spēlēm, jo jau ir nopelnījuši 600 ieskaites punktus, kas ļaus ievērojami pakāpties pasaules rangā. Tāpat iekļūšana ceturtdaļfinālā Latvijas duetam ir garantējusi 18 000 ASV dolāru lielu prēmiju.

Tagad ceturtdaļfinālā sestdien Pļaviņš/Šmēdiņš tiksies ar dāņiem Bo Sēderbergu/Andersu Lunu Hojeru, kuri astotdaļfinālā ar 2-0 (21:12, 21:18) pieveica austriešus Klemensu Dopleru/Matīasu Meliceru. Priekšsacīkstēs dāņi trīs spēlēs guva divas uzvaras un sava apakšgrupā bija otrie, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Sēderbergs/Hojers ar 2-0 (21:18, 21:18) pārspēja šveiciešus Sašu Heijeru/Sebastjanu Ševaljē.

Atgādinām, ka priekšsacīkstēs Pļaviņš/Šmēdiņš uzvarēja visās trijās spēlēs, nezaudējot nevienā setā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē piektdien ar 2-0 (21:15, 21:12) pieveica brazīliešus Tjagu Santošu Barbosu/Harleju Markešu Silvu, iekļūstot astotdaļfinālā.

Vēl pasaules čempionātā piektdien "play off" pirmajā kārtā izstājās Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins, kuri ar 1-2 (19:21, 21:14, 10:15) zaudēja brazīliešiem Ronijam de Oliveiru Feramentu/Pedru Solbergu Salgadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!