Foto: Publicitātes foto
Latvijas pludmales volejbolistes Alise Lece/Marta Ozoliņa piektdien veiksmīgi uzsāka Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" posma turnīru Baltkrievijas pilsētā Molodečno, garantējot sev vismaz dalītu 5. vietu, taču saglabājot iespējas tikt arī augstāk.

Latvijas meitenes, kuras turnīrā ir izliktas ar 7. numuru, pirmās kārtas sīvā spēlē ar 2-1 (15-21, 21-17, 15-13) uzvarēja vācietes Annu Bēlenu/Katarinu Kulavu (Anna Behlen/Katharina Culav, 10.), bet otrajā kārtā viņas ļoti pārliecinoši ar 2-0 (21-14, 21-16) pārspēja turnīrā ar 2. numuru izliktās somietes Essi Hasu/Anīnu Parkinenu (Essi Hasu/Anniina Parkkinen).

Trešajā kārtā, kurā notika cīņa par iekļūšanu pufinālā, Lece/Ozoliņa ar 0-2 (16-21, 19-21) zaudēja Krievijas sportistēm Jūlijai Abalakinai/Ksenijai Dabičai (Yulia Abalakina/Ksenia Dabizha, 3.) un nokļuva "zaudētāju zarā", kurā turpinās cīņu sestdien, kad tiksies ar kādu no Vācijas duetiem. Uzvara Lecei/Ozoliņai ļaus iekļūt pusfinālā un turpināt cīņu par medaļām.

Molodečeno startēja vēl viens Latvijas meiteņu duets - Ruta Treija/Alise Pastare, kuras turnīru noslēdza dalītā 13. vietā. Viņas pirmajā kārtā ar 0-2 (10-21, 9-21) zaudēja Abalakinai/Dabižai, bet pirmajā spēlē "zaudētāju zarā" ar 0-2 (14-21, 16-21) atzina mājinieču Viktorijas Šalajeiskas/Viktorijas Sjakretavas (6.) pārākumu un no tālākās cīņas izstājās. Treija/Pastare nopelnīja 126 reitinga punktus.

CEV "Satellite" sērijas turnīrs risinās pēc divmīnusu sistēmas, tāpēc pēc diviem zaudējumiem turnīrs dalībniecēm noslēdzas.

Šosezon ieplānoti četri CEV "Satellite" sērijas turnīru, bez Molodečeno arī Vaducā (Lihtenšteina), kur sacentīsies vīrieši un sievietes, Timišoārā (Rumānija), kur startēs tikai dāmas, un Skopjē (Maķedonija), kur spēlēs tikai vīrieši. Pērn viens no CEV "Satellite" sērijas turnīriem norisinājās Jūrmalā, kur šogad jau tika aizvadīts Eiropas čempionāta "Masters" posms.

Molodečeno notiekošā turnīra spēļu kalendāram un rezultātiem var ekot līdzi CEV mājas lapā internetā www.cev.lu.

Jau ziņots, ka sestdien Jēkabpilī startēs ERGO OPEN Latvijas pludmales volejbola čempionāta 2. posms, kurā startēs tikai vīriešu dueti. Sacensību kalendāram un rezultātiem var sekot līdzi internetā www.pludmales.volejbols.lv. Skatītāji laipni aicināti atbalstīt sportistus, jo iieja uz abām spēļu dienām ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!