Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs ceturtdien ar divām uzvarām sāka Itālijā notiekošo Eiropas čempionātu U-20 vecuma grupā.

Ar astoto numuru izliktais Latvijas duets H apakšgrupas pirmajā cīņā ar 2-0 (21:19, 21:19) pārspēja angļus Semu Volrondu un Semu Alenu, kuri izlikti ar 25.numuru.

Savukārt pāris stundu vēlāk Lancmanis un Smirnovs ar 2-0 (21:14, 21:15) pārspēja arī Bulgārijas pāri Martinu Antanasovu un Dimitaru Kalčevu, kuriem šajās sacensībās piešķirts 24.numurs.

Piektdien tiks aizvadīts izšķirošais mačs par uzvaru apakšgrupā, kad Latvijas sportisti tiksies ar lietuviešiem Arnu Rumšēvicu un Luku Kazdailu, kuri izlikti ar devīto numuru un arī pagaidām cīnās bez zaudējumiem.

Kā ziņots, paralēli notiekošo meiteņu turnīru ceturtdien ar uzvaru sāka Paula Zirģele un Linda Jākobsone, kuras izliktas ar 15.numuru, pirmajā mačā ar 2-0 (21:18, 28:26) pārspējot Turcijas pārstāves Mervi Neziru un Irmaku Keskinu, kuras izliktas ar 18.numuru.

Piektdien Latvijas jaunās pludmales volejbolistes aizvadīs vēl divus mačus.

Pēc grupu turnīra vīriešu un sieviešu sacensībās katras apakšgrupas uzvarētāji uzreiz kvalificēsies izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bet grupu otrās un trešās vietas ieguvēji spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Apakšgrupu ceturto vietu ieguvēji dalību sacensībās noslēgs ar ieņemtu dalītu 25.vietu.

Šovasar Lancmanis/Smirnovs jau piedalījās pasaules U-21 čempionātā, taču nespēja izkļūt no grupas. Tikmēr Zirģele/Jākobsone pērn bija devītās Eiropas U-18 čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!