Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola pāris Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins sestdien Kambodžā apstājās Pasaules tūres divu zvaigžņu posma astotdaļfinālā, turnīru noslēdzot dalītā devītā vietā.

Ar 20. numuru izliktais Latvijas duets izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 0-2 (15:21, 13:21) piekāpās Kantēnam Metralam un Ivam Hauzeneram no Šveices, kuri izsēti ar 12. numuru.

Jau ziņots, ka pirms tam piektdien Latvijas duets izcīnīja divas uzvaras E apakšgrupas pirmajā mačos. Pirmajā duelī viņi ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:15) pārspēja krievus Maksimu Sivolapu un Artjomu Jarzutkinu, kuriem ticis piektais numurs, savukārt otrajā mačā Samoilovs/Gabdulļins ar 2-0 (21:15, 21:11) guva virsroku pār japāņiem Takumi Takahaši un Jošiumi Hasegavu, kuri izlikti ar astoto numuru.

Pirms tam ceturtdien Samoilovs/Gabdulļins pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tiekoties grupas pirmajai un ceturtajai, kā arī otrajai un trešajai komandai, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvēji un četri labākie no otro vietu ieguvējām nodrošināja vietu astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!