14. aprīlī Brazīlijas pilsētā Itapemā "Pro Beach Tour - Challenge" posmā piedalīsies divi dueti no Latvijas, vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Sacensības no kvalifikācijas turnīra uzsāks gan ar 15. numuru izliktie Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, gan arī Edgars Točs pārī ar Kristianu Fokerotu, kuri kvalifikācijas turnīra dalībnieku vidū startēs ar 16. numuru.

Turnīrs ar kvalifikācijas kārtu tiks uzsākts 14. aprīlī, pamatturnīrs – 15. aprīlī, taču spēles par medaļām tiks aizvadītas sacensību pēdējā dienā – 17. aprīlī. Divās kvalifikācijas kārtās tiks noskaidroti tie 8 pāri, kuri pievienosies pamatturnīrā jau iekļuvušajiem 16 rangā augstāk esošajiem duetiem. Kvalifikācijā pieteikušās 28 vīriešu un 25 sieviešu komandas.

Komandas pamatturnīrā tiks izlozētas 6 grupās, pa četriem duetiem katrā, starp kurām tiks noskaidrotas 3 labākās komandas, kuras kvalificēsies nākamajam izslēgšanas raundam un turpinājumā cīnīsies par sacensību pusfināla un fināla vietām.

Pirmais "Elite 16" posms norisinājās Meksikā, Rosarito pilsētā, kurā piedalījās divi Latvijas dueti - Samoilovs/Šmēdiņš, kuri sacensības uzsāka no pamatturnīra un Graudiņa/Kravčenoka, kuras sacensībās izcīnīja sudraba medaļu. Turnīra "Challenge" posms norisinājās Meksikas pilsētā Tlaskalā, kur piedalījās četri dueti no Latvijas un Samoilovs/Šmēdiņš sacensībās izcīnīja bronzas medaļu.

Otrais "Elite 16" posms notiks maija beigās Čehijas pilsētā Ostravā, bet trešais "Elite-16" no 1. līdz 5. jūnijam tiks aizvadīts Jūrmalas pilsētā, Majoru pludmales smiltīs.

Pirmie sacensību laiki kvalifikācijas turnīram:

14. aprīlī:

- plkst. 16:40 (pēc Latvijas laika) Točs/Fokerots - Abiati/Andreata (Itālija)

- plkst. 18:20 (pēc Latvijas laika) Bedrītis/Rinkevičs - Asevedo/Iglesiass (Čīle)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!