Latvijas jaunie pludmales volejbolisti Haralds Regža un Armands Āboliņš trešdien piedzīvoja zaudējumu Šveices pilsētā Gštādē notiekošā "Grand Slam" turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas mačā.

Kvalifikācijā ar 21.numuru izliktie Latvijas sportisti ar rezultātu 1-2 (21:15, 18:21, 6:15) piekāpās Igoram Ernandesam un Hesusam Viljafanjem, kuri izlikti ar 12.numuru.

Līdz ar to Latvijas jaunajam pārim sacensības noslēdzās, bet paredzams, ka jau ceturtdien Regža/Āboliņš sāks dalību Serbijas pilsētā Novi Sadā notiekošajā Eiropas čempionāta posmā.

Vīriešu pamatturnīrā Latviju atkal pārstāvēs divi pāri. Jau ierasti sacentīsies Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, bet Mārtiņš Pļaviņš šoreiz cīnīsies ar jauno Aleksandru Soloveju, jo viņa ierastais pārinieks Jānis Šmēdiņš guvis potītes traumu.

Pļaviņš jau izteicies, ka šoreiz turnīrā galvenais uzdevums būs tikt pie kaut vienas uzvaras.

Solovejs iepriekš vairākas vasaras trenējies Genādija Samoilova vadībā un kopā ar Rihardu Finsteru startēja Eiropas 2010.gada U-20 čempionātā. 21 gadus vecais un divus metrus garais Solovejs šīs sezonas pirmajos divos Latvijas čempionāta - "Zelta Open" - posmos startēja ar dažādiem pāriniekiem - Rolandu Bergahlu un Finsteru, izcīnot septītās vietas.

Gštādē notiekošais turnīrs tiek uzskatīts par vienu no grūtākajiem Pasaules kausa tūrē, jo norit augstkalnu apstākļos.

Līdz Londonas olimpiskajām spēlēm Pasaules kausa tūres kalendārā bez Gštādes vēl atlicis aizvadīt divus posmus, kas risināsies Berlīnē un Klāgenfurtē.

Savukārt olimpiskais pludmales volejbola turnīrs, kurā piedalīsies gan Samoilovs/Sorokins, gan Pļaviņš/Šmēdiņš, sāksies jau 28.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!