Foto: Publicitātes foto
Zaudējumu jaunās sezonas Pasaules kausa izcīņas pirmā posma pludmales volejbolā, kas notiek Brazīlijā, otrajā spēlē ceturtdien piedzīvoja Latvijas sportisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins.

Sezonas otrajā mačā sacensībās ar 12.numuru izliktie Samoilovs un Sorokins ar 0-2 (14:21, 12:21) pārliecinoši piekāpās spēcīgajiem spāņiem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram, kuri izlikti ar piekto numuru.

Līdz ar to Samoilovs/Sorokins piektdien sacensības turpinās "zaudētāju zarā" un pēc katras nākamās neveiksmes viņiem sacensības būs noslēgušās.

Kā ziņots, pirmajā mačā Latvijas sportisti ar 2-1 (23:25, 25:23, 15:10) 58 minūšu laikā pieveica turkus Gegtepi Volkanu un Sekerci Selčuku, kuriem turnīrā ticis 21.numurs.

Šajā Pasaules kausa posmā piedalās tikai viens Latvijas duets, bet jau pēc nedēļas Polijā plānotajā otrajā posmā Samoilovam un Sorokinam pievienosies arī Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, kā arī jaunie Haralds Regža un Armands Āboliņš, kuri pagājušajā gadā izcīnīja otro vietu Eiropas U-20 čempionātā un finišēja piektie pasaules junioru čempionātā.

Savukārt Latvijas vadošās pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone jauno sezonu uzsāks nākamajā nedēļā Ķīnā plānotajā posmā.

Kā jau daudzos sporta veidos, arī pludmales volejbolā šogad galvenās sacensības būs Londonas olimpiskās spēles. Pēc pasaules čempionāta, kas noslēgsies 17.jūnijā, Londonas Olimpiādei būs kvalificēsies pa 16 FIVB ranga labākajiem duetiem vīriešu un sieviešu konkurencē, tomēr vienu valsti varēs pārstāvēt tikai pa diviem duetiem. Šobrīd FIVB olimpiskajā rangā Pļaviņš/Šmēdiņš ieņem 14.vietu, bet Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins atrodas 17.pozīcijā.

Ja sportistiem neizdosies kvalificēties pēc ranga, pēc tam tos sagaidīs smagas cīņas Kontinentālajā kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!