Foto: FIVB

No 3.līdz 8.jūnijam Itālijas pilsētā Kagliari notiks Eiropas čempionāta fināls pludmales volejbolā, kur starp galvenajiem favorītiem būs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Viņi sev izvirzījuši mērķi izcīnīt zelta medaļas.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs trīs dueti - Samoilovs/ Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš/Aleksandrs Solovejs un Toms Šmēdiņš/Jānis Pēda.

Samoilovs/Šmēdiņš pēdējo posmu pirms Eiropas čempionāta aizvadīja maija sākumā. Līdz šim brīdim duetam bijusi lielāka pauze bez turnīriem, tomēr Jānis Šmēdiņš par to nav satraukts. "Domāju, ka šī lielā pauze bez turnīriem mums netraucēs noskaņoties un mobilizēties spēlēm. Pēc kalendāra izskatās, ka būs pa vienai spēlei dienā, kas nozīmē, ka būs laiks arī treniņiem. Sajutīsim savu spēli jau grupu spēlēs un tad jau būs labi," Latvijas Volejbola federācijai (LVF) stāstīja Šmēdiņš.

"Mums galvenais bija atpūsties pēc Ķīnas un Meksikas posmiem, jo tur sanāca ļoti lieli pārlidojumi un bija sakrājies nogurums. Mēs pusotru dienu pavadījām tikai lidojot, tāpēc pēc tam nedēļu vajadzēja, lai no tā atgūtos. Bija grūti pierast pie laika maiņām," sacīja Jānis Šmēdiņš.

Šmēdiņš norāda, ka komandas 'Samoilovs/Šmēdiņš' mērķis Eiropas čempionātā ir izcīnīt uzvaru: "Prieks, ka šogad Eiropas čempionāta spēlēm būs iespēja sekot līdzi arī kanālā LTV7, tāpēc mēs centīsimies spēlēt tā, lai Latvijas skatītājiem būtu uz ko skatīties. Būs vismaz septiņas komandas, kuras varētu cīnīties par zelta medaļām, kā arī vismaz viena, ar kuru neviens nerēķinās kā ar spēcīgu pretinieku, bet viņi ņems un "izšaus". Tāda komanda katrā turnīrā ir. Būs interesanti."

Mārtiņš Pļaviņš/Aleksandrs Solovejs uz Itāliju devušies uzreiz no Pasaules kausa Anapa "Open" posma, kur duets svētdien izcīnīja zelta medaļas. Tikmēr Tomam Šmēdiņam un Jānim Pēdam Eiropas čempionāts būs pirmais kopīgais turnīrs šajā sezonā.

Pagājušajā gadā Latvijas duetu labākais sasniegums Eiropas čempionātā bija sudraba godalgas, ko izcīnīja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, bet sieviešu konkurencē medaļas pēdējo reizi tika izcīnītas 2009.gadā, kad zelta medaļas ieguva Inguna Minusa pārī ar Inesi Jursoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!