Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Mārtiņš Pļaviņš piektdien piedzīvoja trešo zaudējumu Berlīnē notiekošā gada pirmā "Grand Slam" sacensību grupu turnīra spēlē, līdz ar to izstājoties no sacensībām un izcīnot dalītu 25.vietu.

Ar rezultātu 0-2 (6:21, 17:21) tika atzīts Norvēģijas sportistu - Jūres Andrē Hjemperuda un Tardeija Skārlunna - parākums.

Jau ziņots, ka M grupas pirmajā spēlē Samoilovs/Pļaviņš ar 0-2 (15:21, 15:21) piekāpās ar ceturto numuru izliktajam Ķīnas duetam Liņjiņam Sjui un Pengeņam Vu, bet otrajā spēlē ar rezultātu 0-2 (15:21, 17:21) tika atzīts Brazīlija dueta Franka Hosē Vjeiras Neta un Pedru Henrika Kuna parākums

Pamatturnīrā Latvijas duets iekļuva, pārvarot kvalifikāciju. Kvalifikācijas pirmajā kārtā ka Samoilovs/Pļaviņš ar rezultātu 2-0 (21:11, 21:17) pieveica Austrijas sportistus Fēliksu Blauelu un Aleksandru Hūberu, bet otrajā ar 2-0 (21:11, 21:18) pārspēja Zviedrijas komandu Bjērns Bergs/Hanness Brinkborgs.

"Grand Slam" turnīros ir citāda izspēles sistēma, nekā FIVB pasaules kausa posmos. 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti astoņās grupās - pa četriem pāriem katrā. Lai turpinātu dalību turnīrā, ir jāieņem vismaz trešā vieta grupā. Grupas uzvarētājs uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji aizvada cīņas ar pārējo grupu otro un trešo vietu ieguvējiem. Ceturtajā vietā esošās komandas turnīru noslēdz dalītā 25.-32.vietā. Pēc grupu turnīra zaudējums nozīmē turnīra beigas, kas gan neattiecas uz pusfināliem, jo notiek arī cīņa par trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!