Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš pirmdien publicētajā Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas rangā iekļaujas to 24 pāru vidū, kuri iegūtu tiesības startēt olimpiādē, ja atlase noslēgtos patlaban, liecina Starptautiskās Volejbola federācijas informācija.
Samoilovs/Pļaviņš rangā ar 2020 punktiem ieņem 22. vietu. Olimpiskajās spēlēs startēs 24 pāri, taču tās nebūs automātiski 24 labākās komandas reitingā. Vismaz viena vieta paredzēta katra kontinenta pārstāvjiem, kā arī spēļu rīkotājai Ķīnai. Vienu valsti varēs pārstāvēt ne vairāk kā divas komandas.

Savukārt Latvijas sieviešu duets Inguna Minusa/Inese Jursone ar 1440 punktiem dāmu kvalifikācijas sarakstā ir trešās zem svītras un ieņem 27. vietu. Dalību olimpiskajās spēlēs garantējošajā 24. vietā ar 1560 punktiem ir meksikānietes Kandelasa/Garsija.

Latvijas komandām vēl ir iespējas uzlabot pozīcijas cīņā par vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs. Galīgo vietu sadalījumu olimpiskajā kvalifikācijā noteiks pēc ranga 20.jūlijā, kad būs aizvadīts šonedēļ paredzētais "Grand Slam" turnīrs Maskavā un vēl Pasaules sērijas sacensības Marseļā.

Abas Latvijas komandas ir pieteiktas startam Maskavas "Grand Slam" turnīrā, kur tās startēs no kvalifikācijas kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!