Foto: F64

Otro zaudējumu Jūrmalas "Beach Pro Tour – Elite 16" pludmales volejbola turnīra pamatsacensībās piektdien piedzīvoja Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš.

Latvijas duets, kas turnīrā izlikts ar 12. numuru, ar rezultātu 1-2 (21:23, 21:14, 15:17) piekāpās itāliešiem Paolo Nikolai un Samuelem Kotafavam, kuri izsēti ar 13. numuru.

Maču ar izcīnītu punktu uzsāka Nikolai/Kotafava, bet turpinājumā Latvijas duets guva četrus punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 4:1. Rezultātam esot 6:4 latviešu labā, pretiniekiem izdevās gūt piecus punktus pēc kārtas, pārņemot vadību. Nikolai/Kotafava panāca arī 8:12, taču tad veiksmīgs spēles nogrieznis padevās latviešiem, kas panāca 14:13 savā labā.

Seta izskaņā ritēja līdzīga cīņa un pie neizšķirta rezultāta Šmēdiņam padevās "eiss", kas ļāva panākt 20:19, taču setbumbu izmantot neizdevās, nākamai servei netrāpot laukumā. Atlikušajā seta daļā pārliecinošāk nospēlēja Itālijas duets, Nikolai ar bloku nodrošinot uzvaru (21:23).

Otro setu pārliecinoši iesāka Samoilovs/Šmēdiņš, izvirzoties vadībā ar 4:0, 7:2 un vēlāk arī 13:8. Pēc tehniskā pārtraukuma aina laukumā nemainījās, latviešiem droši nosargājot pārsvaru. Seta izskaņā Latvijas komandai izdevās pārsvaru pat palielināt līdz astoņiem punktiem, bet uzvarēt to ar 21:14.

Trešo setu veiksmīgāk iesāka itālieši, kas guva pirmos divus punktus, latvieši panāca 2:2, taču turpinājumā atkal veiksmīgāk darbojās Nikolai/Kotafava, gūstot trīs punktus pēc kārtas. Latvijas duets izmantoja minūtes pārtraukumu, panāca 3:5, taču kļūda servē ļāva itāliešiem atgūt trīs punktu pārsvaru.

Ar spēcīgu Samoilova sitienu mājiniekiem izdevās pietuvoties līdz 5:6, bet nākamos divus punktus atkal guva itālieši iegūstot pārsvaru 5:8. Seta izskaņā latviešiem izdevās panākt 9:9 un pēc Šmēdiņa bloka pirmo reizi izvirzījās vadībā ar 12:11. Itālijas komanda pieprasīja pārtraukumu, kas gan rezultātu nedeva. Nākamā izspēle bija ļoti ilga, kura pārāki izrādījās latvieši, panākot 13:11.

Latvieši ieguva arī 14:12 pārsvaru un divas mačbumbas, kuras neizdevās izmantot. Nikolai/Kotafava ar eisu panāca 14:15, latvieši pirmo mačbumbu atspēlēja, taču pēdējos divus punktus guva viesi, uzvarot setā ar 15:17 un mačā ar 1-2.

Jau ziņots, ka pirmajā mača ceturtdien Samoilovs/Šmēdiņš ar ar rezultātu 0-2 (19:21, 17:21) piekāpās itāļiem Danieli Lupo un Aleksu Rangjeri, kamēr pārējo divu D grupas komandu spēlē pie panākuma tika Nīderlandes vienība.

Latvijas pāris šodien plkst. 19.00 aizvadīs arī noslēdzošo D apakšgrupas spēli, kad spēkosies ar nīderlandiešiem Stēfenu van de Feldi un Kristiānu Vārenhorstu (5.).

Dāmu konkurencē šodien Marta Ozoliņa un Luīze Anna Skrastiņa plkst.13 cīnīsies ar ASV pludmales volejbolistēm Sāru Sponsilu un Terēsi Kenonu, bet otrajā mačā plkst.20 stāsies pretī brazīlietes Talitai Antuņesai/Rebekai Kavalkantei.

Ozoliņa/Skrastiņa turnīru sāka ar neveiksmi pret ASV duetu Sāru Hjūzu/Kelliju Kolinski, zaudējot ar 0-2 (13:21, 6:21).

Plkst.14 Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka spēlēs pret brazīlietēm Eduardu Lisbou/Anu Patrīciju Ramusu, bet plkst.21 aizvadīs maču pret vēl vienu Brazīlijas pāri Viktoriju Lopesu Pereiru/Tainu Silvu Bigi.

Graudiņa/Kravčenoka turnīru sāka ar neveiksmi, pirmajā spēlē sīvā cīņā atzīstot Brazīlijas dueta Barbaras Seišasas/Karolīnas Salgadu pārākumu ar 1-2 (21:19, 19:21, 11:15).

Visas Latvijas pludmales volejbolistu spēles varēs redzēt tiešraidē "TV6".

Jau ziņots, ka kvalifikācijā piedalījās divi Latvijas sieviešu un četri vīriešu pāri, taču neviens no tiem neizcīnīja vietu pamatsacensībās.

Turnīrs ar Latvijas duetu līdzdalību no 1. līdz 5. jūnijam norisināsies Majoru pludmalē Jūrmalā.

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās – "Futures" sacensības. Sezonas pirmajā "Elite 16" turnīrā Meksikā Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!