Foto: Publicitātes foto
Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ceturtdien ar uzvaru sāka Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notiekošā "Grand Slam" posma apakšgrupu sacensības.

Ar piekto numuru izliktie Latvijas sportisti pirmajā N apakšgrupas cīņā ar rezultātu 2-0 (21:15, 30:28) pārspēja Jaunzēlandes duetu Džeisonu Ločhedu un Kirku Pitmenu, kuri izlikti ar 28.numuru.

Nākamajās apakšgrupas cīņās Samoilovs/Sorokins ceturtdien tiksies ar ķīniešiem Sjuju Liņdzjinu un Vu Peņgeņu, kuriem ticis 21.numurs, bet piektdien spēkosies ar vāciešiem Jonatanu Erdmanu un Kaju Matisiku, kuri izlikti ar 12.numuru.

Otrajā šīs grupas pirmās kārtas mačā Erdmans/Matisiks ar 2-0 (21:12, 21:18) pārspēja Liņdzjinu/Peņgeņu.

Pamatturnīrā startē vēl viens Latvijas pāris - Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Ar 16.numuru izliktie Latvijas sportisti pirmajā J apakšgrupas cīņā ceturtdien ar rezultātu 0-2 (20:22, 15:21) piekāpās vāciešiem Sebastianam Dolingeram un Štefanam Vindšeifam, kuriem šajā turnīrā piešķirts 17.numurs.

Grupu uzvarētāji automātiski garantēs sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā paliks ceturtajā vietā, turnīrs beigsies ar dalītu 25.-32.vietu.

Šis ir pēdējais posms Pasaules kausa tūres kalendārā pirms Londonas olimpiskajām spēlēm.

Olimpiskais pludmales volejbola turnīrs, kurā piedalīsies gan Samoilovs/Sorokins, gan Pļaviņš/Šmēdiņš, sāksies jau 28.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!