Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins sestdien Romā pludmales volejbola "Grand Slam" posmā uzvarēja astotdaļfināla spēlē, bet tad darmatiskā cīņā zaudēja ceturtdaļfinālā. Savukārt otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš cīņā par vietu ceturtdaļfinālā izstājās.

Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Samoilovs/Sorokins ar 2-0 (21:17, 21:12) uzvarēja Nīderlandes duetu Jonu Stiekemu/Kristiānu Varenhorstu, bet tad dramatiskā cīņā ar 1-2 (16:21, 21:18, 14:16) zaudēja amerikāņiem Džeisonam Gibam/ Šonam Rozentālam. Ceturtdaļfināla spēlē izšķirošajā setā Samoilovs/ Sorokins bija vadībā ar 9:6, vēlāk arī ar 13:11, tomēr pārsvaru Latvijas duets nenosargāja.

Turpretim Pļaviņš/Šmēdiņš ar 0:2 (21:23, 17:21) piekāpās šveiciešiem Patrikam Hoišeram/Džefersonam Belagvardam un turnīru beidza dalītā 9.vietā.

Jau ziņots, ka Pļaviņš/Šmēdiņš iepriekš ar trijās spēlēs grupā gūtajām trim uzvarām uzreiz tika astotdaļfinālā, bet Samoilovs/Sorokins 16 spēcīgāko pāru vidū iekļuva pēc uzvaras izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Vēlāk sestdien notiks arī ceturtdaļfināli un pusfināli, bet finālspēles būs svētdien. Ar Romas turnīru beigsies punktu krāšana Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas rangā, kur abiem Latvijas pāriem jau pirms starta Itālijā bija praktiski nodrošināta iespēja doties uz olimpiādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!