Foto: Publicitātes foto

Piektdien SK “Jēkabpils Lūši” svinēja uzvaru un otro gadu pēc kārtas kļuva par “Optibet”” Superkausa uzvarētājiem, četros setos pieveicot RTU Robežsardze/Jūrmala vienību.

SK "Jēkabpils Lūši" komanda uzvarēja ar rezultātu 3-1 (25:20, 25:20, 21:25, 25:15).

Pirmajā setā, ko ar 25:20 uzvarēja jēkabpilieši, mājinieki jau spēles sākumā ieguva iniciatīvu, gūstot četrus punktus pēc kārtas. Spēlei ritot RTU Robežsardze/Jūrmala atguvās un izlīdzināja rezultātu 14:14. Tuvojoties seta beigām, SK Jēkabpils Lūši ņēma virsroku un ar 5 punktu pārsvaru noslēdza pirmo setu.

Otrajā setā pirmos divus punktus guva SK "Jēkabpils Lūši", bet līdz rezultātam 4:3 komandas punktus guva pārmaiņus. Taču uzreiz pēc tam jēkabpilieši sasparojās un pakāpeniski audzēja pārsvaru (7:3, 9:4, 13:5). Rīdzinieki turpināja cīņu, pietuvojoties līdz 20:24, taču ar to nebija gana, lai izcīnītu uzvaru šajā setā.

Trešajā setā RTU Robežsardze/Jūrmala bija vadībā jau no sākta gala, nevienā brīdī neļaujot jēkabpiliešiem izvirzīties tiem priekšā. Pie rezultāta 21:12 rīdzinieki sāka atslābt, tādējādi ļaujot SK "Jēkabpils Lūši" pamazām pietuvoties. Setbumbu (25:21) rīdzinieki guva, pateicoties pretinieku spēlētāja Jāņa Medeņa kļūdai servē.

Ceturtajā setā, skatītāju atbalstīti, jēkabpilieši izvirzījās priekšgalā ar 7:2. Tam sekoja regulāra punktu gūšana katras komandas labā, taču rīdziniekiem neizdevās samazināt starpību ar SK "Jēkabpils Lūši" komandu. Spēles matčbumbu 25:15 guva Pāvels Jemeļjanovs, spēcīgi raidot servi RTU Robežsardze/Jūrmala laukuma pusē. Līdz ar to mačs noslēdzās ar rezultātu 3:1 jēkabpiliešu labā.

Uzvarētāju labā 12 punktus guva Medenis, 11 – Āboliņš un Voroņko, par punktu mazāk Adamovičš, no kuriem četrus guva blokā.

Pretinieku rindās 17 punkti tika Gabduļinam, bet 14 – Avdejevam.

Par vērtīgāko spēlētāju Jēkabpils komandā tika atzīts Armands Āboliņš, bet Jūrmalas klubā – Roberts Kļaviņš.

Pēc spēlēs SK "Jēkabpils Lūsi" spēlētājs Jānis Medenis dalījās iespaidos, sakot, ka spēle nebija viegla un atzina, ka abas komandas neparādīja savu labāko sniegumu – esot pie daudz kā vēl jāstrādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!