Arī otrajā savstarpējā Baltijas līgas spēlē šosezon VK "Jelgava"/LLU piecos setos pieveica RVS volejbolistes, bet VK "miLATss" izbraukumā piekāpās Tartu volejbolistēm.

Baltijas līgā centrālā spēle Latvijas komandām šonedēļ notika svētdien Jelgavā, kur divu šī brīža spēcīgāko Latvijas komandu duelī VK "Jelgava"/LLU ar 3-2 (27:25, 22:25, 25:22, 22:25, 15:10) pieveica Rīgas Volejbola skolu (RVS). Uzvarētāju labā 16 punktus guva Linda Liniņa, piecreiz izceļoties blokā, par punktu mazāk Madarai Nemmei, par diviem – Līvai Solai, bet 12 punkti Simonai Rozītei (4 – blokā). Viešņu uzbrukuma līdere Marta Kamēlija Levinska ar 27 punktiem kļuva par mača rezultatīvāko volejbolisti, pa trim punktiem savācot blokā un ar servi. Ar 21 punktu palīdzēja Kristīne Kramēna, četrus no tiem gūdama blokā, bet 12 punkti Terēzei Hrapānei, arī četrreiz rezultatīvi nospēlējot blokā.

"Viss lielā mērā ir atkarīgs no mums pašiem. Ja spēlējam labi, ir uzvaras. Latvijas kausa finālā mēs nospēlējām labi, pretinieces – izcili," komandas rezultātus vairāk ar savu spēlētāju darbību laukumā pēc mača saistīja Jelgavas kluba galvenais treneris Jānis Leitis. "Martai gan šodien bija pirmā spēle pēc slimošanas, un laikam pat bez treniņiem spēlēja. Kausā viņa bija krietni labāka, taču arī šodien sakrāja 27 punktus. Savukārt mums uz maču netika Inese Jursone. Bija cita libero spēlētāja, Nemmes vietā spēlējot Dārtai Lūsei.

Pirmajā setā mums līderēm spēle nevedās, taču sarežģītā galotnē kaut kā setu uzvarējām. Nebija nevienai no komandām augstākās kvalitātes spēle. Mums ne īsti Līvai spēle padevās, ne Līgai Plātei, kuru nomainīja Nemme uz uzbruka ar fantastisku procentu (57% uzbrukumu sasniedza mērķi. - LVF). Spēlētājas mainījām daudz, un tikai viena volejboliste netika laukumā. Mums rezervistes bija meistarībā tuvākas pamatsastāvam, un var teikt, ka šodien soliņš palīdzēja svinēt uzvaru.

Varējām uzvarēt jau četros setos. Ceturtajā setā bijām vadībā ar 5:0 un 10:4, bet pretinieces mūs noķēra un apdzina. Mēs nevarējām atsist bumbas. Vēl varēja būt 23:24, taču šajā setā nianses, kas izšķir mūsu spēles, bija par labu pretiniecēm."

Daugavpils VK "miLATss" volejbolistes Tartu ar 1-3 (23:25, 18:25, 25:20, 21:25) zaudēja TU/"Bigbank", kas ar šo uzvaru izvirzījās turnīra tabulas otrajā vietā. Daugavpilietēm šoreiz rezultatīvākā ar 17 gūtajiem punktiem bija Diana Černiševa, bet 11 punktus, no kuriem trīs – blokā, pievienoja Darja Tarasenko. Mājiniecēm rezultatīvākā ar 19 gūtajiem punktiem bija Ingrida Kīska.

Turnīra tabulā vadībā ar 34 punktiem 12 spēlēs ir "TalTech"/"Tradehouse". TU/"Bigbank" ir par septiņiem punktiem mazāk, bet trešo un ceturto vietu ieņem Latvijas klubi. 25 punkti ir RVS un 22 – jelgavniecēm. Uz astoto vietu ar 10 punktiem noslīdējis VK "miLATss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!