Foto: Publicitātes foto

Kontinentālā kausa izcīņas atlases spēlē otrdien Latvijas pludmales volejbola duetu cīņā Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs ar rezultātu 2-0 (21:13, 34:32) pārspēja Mārtiņu Pļaviņu un Hermanu Egleskalnu.

Pēc diezgan droši Sorokina/Soloveja uzvarēta pirmā seta, ritēja sīva un saspringta cīņa otrajā setā. Ilgu laiku nevienam no duetiem neizdevās iegūt nepieciešamo divu punktu pārsvaru, taču noslēgumā veiksmīgāki izrādījās Sorokins/Solovejs.

Uzvarētāju dueta pieredzējušākais dalībnieks Ruslans Sorokins atzina, ka abi ar Aleksandru pirms cīņas vienojušies spēlēt brīvi un atraisīti, koncentrējoties uz savu sniegumu. "Psiholoģiski pēc grūtā brauciena uz Ķīnu varbūt nebija viegli, jo mājās nebijām bijuši trīs mēnešus, taču gribējām spēlēt brīvi, bez lieka stresa. Bijām izrunājuši savu taktiku un pirmajā setā, rādot savu maksimālo sniegumu, uzvarējām salīdzinoši viegli. Otrajā setā nedaudz atslābinājāmies, kas ļāva pretiniekiem atgūties, taču beigās izcīnījām uzvaru. Nebija tā, ka mēs bijām noskaņojušies obligāti uzvarēt, taču tagad ir radusies iespēja doties uz Turciju un iegūt spēļu pieredzi, jo tieši spēļu prakses mums pagaidām pietrūkst visvairāk," sacīja Sorokins.

"Open" turnīrs Ķīnā nav izdevies kā cerēts, taču savu zīmogu atstājis grūtais un nogurdinošais ceļš uz Fudžou. "Tas bija īpašs brauciens, jo uz turienu ceļojām trīs diennaktis - 72 stundas. Kvalifikācijas spēli pret Ķīnas duetu varējām arī vinēt, taču, lai arī negribas meklēt attaisnojumus, tomēr bijām gan neizgulējušies, gan pārāk sanervozējušies. Pēc tam gan uz vietas patrenējāmies, pavērojām pretiniekus, kas arī nāca par labu," uzskata volejbolists.

Līdz ar šo uzvaru Sorokins/Solovejs nopelnīja tiesības pārstāvēt Latviju Kontinentālājā kausā, kura pamatsacensībās vietu jau nodrošinājuši bija Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Tikmēr Sievietēm abi dueti ir zināmi – uz Kipru dosies Alise Lece/Marta Ozoliņa un Inese Jursone/Tīna Graudiņa.

Kontinentālais kauss ir saistošs, noskaidrojot ne tikai spēcīgāko kontinenta pludmales volejebola nāciju, galvenokārt cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie ceļazīmes uz četrgades nozīmīgāko sporta forumu tiks Kontinentālā kausa fināla uzvarētāji, kuri kļūs zināmi 2016. gada jūnijā. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji olimpisko sapni vēl varēs piepildīt Starpkontinentālajā finālturnīrā.

Vīriešiem būs jāspēlē pret Turcijas, Lielbritānijas un Horvātijas komandām, bet Latvijas pludmales volejbolistes sacentīsies ar Kipras, Nīderlandes un Somijas kolēģēm. Grupu uzvarētāji iekļūs Kontinentālās kausa izcīņas pusfinālā, kas tāpat kā fināls notiks 2016. gadā, savukārt otro un trešo vietu ieguvušās komandas cīņu turpinās 4. kārtā, kura tiks izspēlēta augustā/septembrī.

Olimpiskajās spēlēs startēs pa 24 duetiem vīriešiem un sievietēm. Vienu valsti katrā kategorijā varēs pārstāvēt ne vairāk par diviem pāriem. Izstrādātais kvalifikācijas nolikums paredz, ka pie olimpiskajām ceļazīmēm tiks 15 labākie pasaules ranga dueti, par atskaites punktu ņemot 2016. gada 13. jūniju. Automātiski ceļazīmi nodrošinās arī šī gada pasaules čempioni, kā arī piecas komandas, kuras nākamgad uzvarēs Kontitentālā kausa izcīņas turnīros savos kontinentos. Savukārt Starpkontinentālajā finālturnīrā tiks noskaidrotas vēl divi olimpiskie dueti. Viena vieta olimpiskajās spēlēs ir garantēta mājiniekiem – Brazīlijas volejbolistiem, kuri gan varēs cīnīties arī par otru ceļazīmi kā visi pārējie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!