Foto: Vadims Morozovs
Latvijas pludmales volejbola čempionāta "Ergo Open 2019" trešais posms "Saulkrastu kokteilis" šajā nedēļas nogalē pulcēs visus vadošos Latvijas "bīčistus", informē rīkotāji.

Dalībnieku rindās būs visi vadošie Latvijas pludmales volejbolisti, Aleksandru Samoilovu/Jāni Šmēdiņu un Mārtiņu Pļaviņu/Edgaru Toču ieskaitot. Konkurenci Latvijas vadošajiem duetiem centīsies sastādīt pieci pāri no Lietuvas, Krievijas pāris Aleksandrs Ļihoļetovs/ Ruslans Bikanovs, kā arī labākie Latvijas juniora vecuma pāri.

Jau vēsturiski "Saulkrastu kokteilī" ir spēlējuši tikai vīriešu pāri un tradīcija tiks saglabātas arī 2019. gada sezonā. Šajā "ERGO OPEN 2019" posmā spēlētāji sadalīs sezonas lielāko balvu fondu – 8000 ASV dolārus. Portāls "Delfi" sestdien, 22. jūnija, vakarā no pulksten 19:00 piedāvās izšķirošo spēļu video tiešraidi.

Turnīrā ar 1. numuru izsēti Samoilovs/Šmēdiņš, kā otrie – Pļaviņš/Točs, bet trešie – Toms Šmēdiņš/Haralds Regža. Kā nākamie seko Mihails Samoilovs/Matīss Gabdulļins un lietuvieši Arns Rumševičs/Luks Každailis. Jau trešo turnīru pēc kārtas ar jaunu pārinieku startēs U-22 Eiropas čempions Kristaps Šmits, šoreiz viņam kompāniju sastādīs Aleksandrs Solovejs. Tāpat ierindā būs gan 23. sezonu pludmales volejbolā aizvadošais Kaspars Salmiņš pārī ar Raimondu Vilmani, gan "wild card" ieguvušie juniori Rūdolfs Stankevičs/Artūrs Rinkevičs.

Sacensības Saulkrastu Jūras Parkā iesāksies ceturtdien pulksten 14:00 ar kvalifikācijas turnīru, kurā par četrām vietām pamatturnīrā cīnīsies 18 pāri. Interesanti, ka "ERGO OPEN 2019" Alūksnes posma uzvarētāji – lietuvieši Stankevičius/Knašas atkal startēs no kvalifikācijas turnīra kārtas, kā tas bija Alūksnē, kur viņi beigās uzvarēja finālā.

"Saulkrastu kokteilis" ir slavens kā īpašs pludmales volejbola posms, kur līdztekus notikumiem smilšu laukumos notiek dažnedažādas aizraujošas izklaides skatītājiem, konkursi un noslēdzošajā vakarā – ballīte līdz pat rīta gaismai.

Šosezon "ERGO OPEN 2019" Latvijas čempionātā pludmales volejbolisti sacenšas sešos posmos. Sezona tika atklāta Ventspilī, tad turpinājās Alūksnē un šonedēļ – Saulkrastos. Nākamie posmi notiks Jūrmalā un Cēsīs, bet finālposms tiek plānots Jūrmalā vai Rīgā. Izņemot posmu Saulkrastos, visos startēs arī dāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!