Foto: Latvijas Volejbola federācija

Sestdien Rīgā notika svarīga spēle Nacionālajā volejbola līgā 1, kur cīņā par 2. vietu turnīra tabulā SK RTU četros setos piekāpās VK “Ventspils”, ļaujot ventspilniekiem apsteigt SK RTU volejbolistus turnīra tabulā, portālu “Delfi” informēja Latvijas Volejbola federācijā.

Nacionālajā volejbola līgā 1 tika aizvadītas divas ārkārtīgi svarīgas spēles, kurās tikās turnīra tabulas augšdaļas komandas ar iespēju turnīra tabulas augšgalā izvirzīties SK RTU volejbolistiem.

Ceturtdien SK RTU Ozolniekos neizmantoja iespēju turnīra tabulā pēc punktiem panākt līderi Vecumniekus, ar 1:3 (-12, 23, -22, -23) piekāpjoties VK "Ozolnieki".

Viesiem pa 12 punktiem guva Maksims Paršins (3 bloki) un Konstantins Talikovs, bet uzvarētāju labā 23 punkti Edgaram Jusim un 17 – Jānim Gabranovam.

Tas līdzēja Ozolnieku puišiem ar 18 punktiem 11 spēlēs turnīra tabulā apsteigt čempionu VK "Ventspils", par vienu punktu atpaliekot no SK RTU (abām konkurentēm gan bija vienai spēlei mazāk).

Šodien "milžu mačā" studenti uzņēma ventspilniekus. Spēles likme bija otrā vieta turnīra tabulā. Nedaudz labāki šajā mačā ar 3:1 (22, -29, 29, 17) bija līgas čempioni – VK "Ventspils".

Uzvarētāju labā 23 punktus guva Kristaps Šepte, 18 – Matīss Kaņeps (abiem pa 5 "eisiem"), un 11 punktus (4 bloki) pievienoja Andis Bogdānovs. Mājiniekiem nelīdzēja ar Jāņa Muižnieka sakrātie 28 punkti (5 bloki), Talikovam pievienojot 16 punktus.

Līdz ar šo panākumu uz 2. vietu pakāpās VK "Ventspils", kam 10 spēlēs ir 20 punkti, par diviem mazāk nekā Vecumniekiem. Spēle vairāk un punkts mazāk ir SK RTU, divi punkti mazāk un spēle vairāk – VK "Ozolnieki".

Nākamās cīņas 2. februārī, kad kārtas centrālajā spēlē VK "Ventspils" cīņā par 1. vietu tiksies ar Vecumniekiem. Vēl Jēkabpils Juniori/JSS uzņems VK "Aizkraukle", bet RVS – Aizputi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!