Foto: LETA

Latvijas Volejbola federācijai (LVF) pēc prezidenta nomaiņas nepilna pusgada laikā ir izdevies tikt pie jauniem sponsoru līdzekļiem, kas turpmāk palīdzēs šī sporta veida attīstībai Latvijā. Bet šī nauda ir jāatstrādā, jo tas nav altruisms, uzsver LVF prezidents Jānis Buks.

LVF kongresā janvārī par organizācijas jauno vadītāju biedri uz četriem gadiem ievēlēja Buku, kurš šajā amatā nomainīja ilggadējo vadītāju Ati Sausnīti. Buks līdz šim nebija aktīvi darbojies volejbolā, bet nāk no banku un finanšu darbības vides, un pats neslēpj, ka līdzšinējie kontakti palīdz jaunajā darbā.

"Aktīvi esam strādājuši četrus mēnešus, sadalījuši volejbolu pa "produktiem", un katram ir savs atbalstītājs. Zelta līga ir lielākā investīcija, bet nauda ir. Ja nebūtu iespēju, tad nespēlētu un nedarītu arī citas lietas," saka Buks.

Latvijas vīriešu voeljbola izlase svētdien Turcijā sāks dalību CEV Eiropas Zelta līgā. Pirms šīm sacensībām LVF izdevies noslēgt divu gadu līgumu ar ātro kredītu uzņēmumu "Mogo", kā arī LVF sponsoru saimi papildinājusi "LNK Group".

"Naudu piesaistīt ir grūti, šie četri mēneši patiešām bija ļoti intensīvi. Galvenās pūles veltītas tam, lai volejbola pasauli padarītu neatkarīgāku no valsts finansējuma. Šie lielie līgumi ir reklāmas līgumi, bet mazākie atbalstītāji ir ziedotāji. Tikai no valsts līdzekļiem nevar izdzīvot. Ja izdosies privāto un valsts finansējumu sadalīt 50/50, tad tas būs labi," savu vīziju atklāj Buks. "Neslēpšu, ka daudzas durvis izdevies atvērt caur personiskajiem kontaktiem. Atbalstītājiem ir svarīgi, ko saņem pretī. Nevies vienkārši paņemam naudu un sakam, ka apgūsim līdzekļus. Mums labvēlība ir jāatstrādā, tas nav nekāds altruisms. Rūpīgi skatāmies katru atbalstītāju. Bet mēs izdarīsim vairak, lai atbalstītājs saņem ko vairāk, nevis tikai līgumā ierakstīto."

"Mums šis darbs ir liels izaicinājums, jo neesam vienīgie sportā un vēlamies sponsoru naudu. Mums jāparāda sponsoriem, ka volejbols ir tā vieta, kur ieguldīt līdzekļus. Tādēļ jābūt ātriem, dinamiskiem," piebilst Buks.

Stājoties amatā gan Buks, gan LVF jaunās valdes locekļi neslēpa, ka organizāciju, visticamāk, pārņems ar deficītu, kas būšot ap 75 000 eiro. Neoficiāli izskanējis, ka iepriekšējās LVF nasta būšot krietni lielāka – reizes četras lielāka par minēto summu.

LVF valdes loceklis un ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis nevēlējās saukt konkrētas summas. "Tiks pabeigts gada pārskats, tad būs sīkāka informācija. Tā būs publiski redzama. Iesāktām programmām esam atraduši finansējumu un nekas netiks pārtraukts. Ja runājam par iepriekšējās valdes saistībām, tad gribam aizvērt visu ciet šo pagātni pēc iespējas ātrāk.

LVF izveidojusi arī finanšu piesaistes programmu "100+", kur jebkura fiziska vai juridiska persona var ziedot izvēlēto naudas summu. Rādot piemēru, LVF prezidents Buks ir ziedojis volejbola attīstībai 1000 eiro. Arī Timermanis atklāj, ka ziedojis šai programmai privātos līdzekļus. LVF cer, ka ar laiku izdosies ar programmu "100+" savākt 100 000 eiro, kas tiks novirzīti Latvijas jauniešu volejbola attīstībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!