Foto: DELFI.ee

Latvijas volejbolists Gustavs Freimanis no Latvijas kluba "Jēkabpils Lūši" pārcēlies uz Itālijas spēcīgākās līgas klubu '"risma Taranto", vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Aizvadītajās trijās sezonās Freimanis bija "Jēkabpils Lūšu" pirmā tempa uzbrucējs. Latvijas izlases rindās šogad spēlēja Eiropas Zelta līgas mačos, bet tagad ir viens no reālākajiem kandidātiem uz piedalīšanos EČ finālturnīrā. Desmit dienu laikā divi Latvijas jaunie volejbola talanti vienojušies ar Itālijas spēcīgākās līgas klubiem, kas tāds iepriekš nav bijis.

Itālijas Superlīgas klubs "Prisma Taranto" svētdien paziņoja par Freimaņa piesaistīšanu. Jaunais līgums parakstīts pēc shēmas "1+2". Pagājušajā sezonā Taranto klubs uzvarēja Itālijas otrajā spēcīgākajā līgā ("Serie A2") un iekļuva Superlīgā. Ja kādā no nākamajām divām sezonām šī vienība nenoturēsies elitē, tad līgums beigsies. Ja klubs saglabās vietu Superlīgā, tad latvietis paliks komandā.

"Emocijas ir foršas un patīkamas. Ļoti liels gandarījums,jo pamatā ir ielikts ļoti liels darbs" saka Gustavs Freimanis, kuram bija arī citi piedāvājumi, un protams iespēja palikt "Jēkabpils Lūšos", taču izvēle tika izdarīta par labu Itālijas spēcīgākās līgas klubam. "Kurš spēlētājs gan atteiktos, ja nāk tāds piedāvājums? Itālija ir kā volejbola meka, katram volejbolistam ir sapnis tur spēlēt. Ilgi nedomāju, uzreiz piekritu. Ja tas ir visa sākums, tad es teiktu, ka vareni labs."

"Mums vajadzēja kādu likt blakus [pieredzējušajiem pirmā tempa uzbrucējiem] Aimonem Aleti un Gabrielem Di Martino. Izvēlējāmies šo talantīgo puisi, kuram ir plašas iespējas izaugsmei. Freimanis labi darbojas uzbrukumā, video klipos redzēju, ka viņš jau ir labā līmenī," kluba mājas lapā informē galvenais treneris Vinčeco Di Pinto.

Taujāts, par to kādu loma būs jaunajam spēlētājam Freimanis ir pārliecināts, ka kā trešais [pirmā tempa uzbrucējs], pagaidām malā. "Nāksies sevi pierādīt. Liels darbs jāiegūlda, lai tiktu sastāvā, ir visas iespējas sevi pierādīt," atklāj 18 gadus vecais un 205 centimetrus garais volejbolists.

Itālijas volejbola spēcīgākās līgas nosaukums agrāk bija "Serie A1", bet nu jau vairākus gadus ir "SuperLega". Volejbolā tā ir viena no pasaules vadošajām nacionālajām līgām. "Prisma Taranto" kluba mājvieta ir Itālijas dienvidaustrumu ostas pilsētā Taranto.

Eiropas Zelta līgas mačos izlasē spēlējušais Freimanis tagad ir viens no kandidātiem, kuri gatavojas septembrī gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram. Aizvadītajā nedēļā izlases kandidāti sāka darboties ar bumbām, bet paralēli ir arī fiziskie treniņi. Patlaban trenējas 23 kandidāti, pirmā atskaitīšana plānota jūlijā beigās, bet pārbaudes spēles sāksies augusta sākumā.

Freimanis kļuvis par otro Latvijas volejbolistu pāris dienu laikā, kurš pārcēlies uz Itālijas spēcīgāko līgu. 19 gadus vecais Kristers Dardzāns vienojās ar Itālijas spēcīgākās līgas klubu "Sir Safety Perugia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!