Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2022. gada Pasaules kausa izcīņas C grupas mačā Polijas izlase ar Robertu Levandovski priekšgalā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Saūda Arābijas valstsvienību, kas pirmajā mačā sagādāja lielāko pārsteigumu.

Vārtus guva Pjotrs Zeliņskis un Pjotrs Levandovskis.

Mohameds Kanno 13.minūtē no soda laukuma robežas sita vārtu labajā augšējā stūrī, taču vārtsargs Vojcehs Ščensnijs bija vietā, atvairot zem pārliktņa lidojošo bumbu.

39.minūtē Pjotrs Zeliņskis panāca 1:0. Robertam Levandovskim uzbrukuma smailē ar pirmo sitienu neizdevās iekarot vārtus, bet viņš panāca bumbu pie gala līnijas un atspēlēja bumbu soda laukuma vidū Zeliņskim, kurš raidīja to vārtos, - 1:0.

43.minūtē Kristians Beliks savā soda laukumā viegli trāpīja pa kāju Saleham el Šehri, un tiesnesis pēc video atkārtojuma noskatīšanās piešķīra 11 metru soda sitienu.

To izmantot neizdevās. Salema el Davsari sitienu vārtu kreisajā stūrī pa zemi Ščensnijs atvairīja, taču pie bumbas pirmais bija Mohameds Alburaiks, taču arī viņa sitienu vārtu augšējā pusē novērsa vārtsargs, novirzot bumbu uz stūra sitienu.

55.minūtē el Davsari vēlreiz bija laba iespēja ieņemt Polijas izlases vārtus, taču viņa sitienu Ščensnijs atvairīja atvairīja ar kāju.

63.minūtē pēc centrējuma Arkadjušs Miliks ar galvu trāpīja pa Saūda Arābijas vārtu pārliktni, bet trīs minūtes vēlāk Levandovskis trāpīja pa vārtu labo stabu.

82.minūtē rupji sava soda laukuma priekšā kļūdījās Abdulelahs el Malki, slikti apstrādājot bumbu, un viens pret vārtsargu izgāja Levandovskis, gūstot vārtus ar sitienu vārtu kreisajā stūrī - 2:0.

90.minūtē Levandovskis vēlreiz nokļuva aci pret aci ar el Ovaisu, taču vārtsargs atvairīja viņam pāri sisto bumbu.

Polijas izlasei šis panākums ļāva pārņemt vadību C grupā, bet Saūda Arābijas kontā ir trīs punkti. Meksika un Argentīna vēlāk aizvadīs otrās kārtas spēli.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!