Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pirmo uzvaru Pasaules kausa finālturnīrā piektdien guva Senegālas futbola izlase, kas A apakšgrupas otrās kārtas mačā ar 3:1 (1:0) pieveica mājinieci Kataru.

Senegālas labā pa vārtiem guva Bulaje Diā, Famara Didū un Bamba Djengs, bet Kataras labā goda vārtus iesita Muhamends Muntari. Mājiniekiem tie bija pirmie vārti šajā finālturnīrā.

Spēli ar iniciatīvas pārņemšanu savās rokās sāka Senegāla, tikmēr Katarai nekas neizdevās. Tomēr senegāliešiem pārsvaru vārtu guvumā izdevās pārvērst tikai 41. minūtē - katariešu aizsargs Bulems Hukī rupji kļūdījās pie saviem vārtiem, bumba viņam tika atņemta, un to vārtos no tuvas distances iesita Diā.

Pašā otrā puslaika sākumā Senegāla pēc stūra sitiena bumu izspēlēja uz tuvo vārtu stabu, vārtus ar galvu iesitot Didū, panākdams 2:0. Turpinājumā Senegāla nosēdās, Katara uzbruka vairāk un radīja vairākus labus momentus. Teicams vārtos bija senegāliešu vārtsargs Eduārs Mendī, taču arī viņš bija spiests kapitulēt - 78. minūtē viņu pārspēja uz maiņu nākušais Muntari.

Intriga gan saglabājās vien dažas minūtes, jo 84. minūtē katarieši "pazaudēja" labi flangu, šo iespēju Senegāla izmantoja, un 3:1 panāca Djengs.

Senegāla tādējādi tikusi pie pirmajiem trim punktiem turnīrā. Pēc vienas spēles A grupā trīs punkti ir Nīderlandei un Ekvadorai, tikpat punktu divos mačos ir Senegālai, bet Katarai divās spēlēs punktu nav.

Portāls "Delfi" piedāvā Kataras - Senegālas cīņas teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!