Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2022. gada 1. decembris ieies Pasaules kausa finālturnīru vēsturē, jo Katarā pirmo reizi sporta vēsturē kādu no spēlēm tiesās tikai sievietes.

Ceturtdien, 1. decembrī, Katarā risināsies izšķirošās spēles F un E grupās, bet īpaša būs E grupas cīņa starp Kostariku un Vāciju. Spēles galvenā tiesnese būs francūziete Stefānija Frapāra, kas tādējādi kļūs par pirmo galveno tiesnesi sievieti Pasaules kausa finālturnīra spēlēs. Savukārt tiesneša asistentes būs brazīliete Neusa Baka un Karena Diasa Medina no Meksikas.

Frapāra jau ierakstīja savu vārdu futbola vēsturē, jo pirms nedēļas bija spēles Meksika-Portugāle ceturtā tiesnese, un tas bija pirmais mačs Pasaules kausa vēsture, kad sieviete bija viena no četriem tiesnešiem.

"Izjūtam spiedienu. Bet nedomāju, ka tādēļ mainīsimies. Jābūt mierīgai, jāfokusējas, jākoncentrējas un nevajag domāt tik daudz par medijiem un visu ko citu. Jākoncentrējas tikai notiekošajam laukumā," Frapāras pirms finālturnīra teikto citē BBC.

Vēl pirms Pasaules kausa finālturnīra 38 gadus vecās Frapāras vārds divreiz minēts saistībā ar nozīmīgiem notikumiem. 2019. gadā viņa tiesāja UEFA Superkausa spēli starp "Liverpool" un "Chelsea", bet 2020. gadā viņa kļuva par pirmo sievieti, kas tiesāja vīriešu UEFA Čempionu līgas spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!