Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko vienā no sapulcēm "uz paklāja" izsauca sporta nozares atbildīgās personas, veltot kritiku par sporta attīstību valstī. Starp pārmetumiem Lukašenko arī pauda neapmierinātību ar Baltkrievijas izlases nespēlēšanu Pasaules kausā futbolā, kas šobrīd risinās Katarā.

Jābilst, ka Baltkrievijas futbolisti ne reizi nav spēlējuši ne Pasaules kausa, vai Eiropas čempionāta finālturnīros.

"Šobrīd notiek Pasaules kauss (futbolā), bet kaut kā neredzu tur mūsu futbolistus. Mūsu futbolistu nav pat tuvumā. Es skatos un salīdzinu mūsu futbolistu sniegumu ar to, ko tur (Katarā) rāda sportisti. Turklāt viņi tur spēlē ziemā. Kā bijušais futbolists, varu teikt, ka man ir baisi skatīties. Šis sports, tāpat kā dauzi citi, ir šausmīgā stāvoklī. Bet kādreiz, ieceļot jūs šajā amatā, cerēju, ka jūs - kā armijas cilvēks, kas mīl sportu un saprot to – pagriezīsiet lietas tur," Lukašenko sapulcē "strostēja" Baltkrievijas Sporta un tūrisma ministru Sergeju Kovaļčuku.


Baltkrievijas futbola izlase 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijā bija viena no vājākajām komandām Eiropā. Atlases E grupā ieguva tikai trīs punktus, pieveicot savās mājās Igauniju, bet piedzīvojot zaudējumus pārējās septiņās spēlēs. Baltkrievi palika pēdējie savā grupā, priekšā palaižot Igauniju, Čehiju, Velsu un Beļģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!