Foto: Freepik.com
Labākais draugs, kas vienmēr nogādās vajadzīgā vietā, ļaus izvēdināt galvu un uzturēs fizisko formu – velosipēds! Piemērota velo izvēle ir tikpat svarīga, kā atrast ērtus apavus. Ja izmantosi divriteni ikdienā, tam ir jābūt funkcionālam, ērtam un arī vizuālā ziņā patīkamam. Rakstā uzzināsi padomus, kas palīdzēs atrast tavu īsto un vienīgo!

Kā atrast piemērotāko?

Sieviešu velosipēdi ir dažnedažādi, tie nav tikai ērtie pilsētas divriteņi ar groziņu priekšpusē. Protams, kārdinājums tādu iegādāties ir bijis ikvienai, un nevar noliegt, ka savs šarms tiem ir – baudīt siltus vasaras vakarus, vizinoties pa pilsētu vai saulainā svētdienas rītā doties uz tirgu pēc tikko ceptas maizes un citiem lauku labumiem.

Riteņbraukšana uzlabo veselību, fizisko formu, koordināciju un samazina stresu, bet visi šie ieguvumi nāk līdz ar regulāru aktivitāti. Ja mērķis ir aktīvi trenēties, tad piemērotāks būs tūrisma vai kalnu velosipēds. Tāpat tie lieliski derēs garāku izbraucienu cienītājām. Lielāks ātrums un labāka saķere ar segumu ļaus doties piedzīvojumu velobraucienos pa Latvijas lauku ceļiem un meža takām. Īsāk sakot – dažāda seguma ceļiem.

Kā sieviešu velosipēdi atšķiras no vīriešu?

Protams, var izvēlēties arī vīriešu vai "unisex" divriteņus, jo tik nozīmīga atšķirība velosipēdiem nav. Arī dizaina ziņā mūsdienās velosipēdi sievietēm un vīriešiem ir kļuvuši diezgan līdzīgi.

  • Galvenās atšķirības velosipēdiem: sieviešu velo ir šaurāka stūre un īsāka augšējā stanga, ko novērtēs mazāka auguma sievietes, kā arī īpaši sievietēm piemērots sēdeklis.

Kā zināt izmēru?

Foto: Vienibasgatve.lv

Ar divriteņa veida izvēli viss nebeidzas – jāsaprot arī pareizais izmērs. To, cik velosipēds ir ērts un piemērots augumam, visvairāk novērtēsi, izmantojot to ikdienā vai dodoties garākā braucienā.

Labākais veids kā saprast, vai velosipēds tev der un braukšana būs droša un ērta, var izbraucot ar to. Iegādājoties divriteni interneta veikalā, parasti šāda iespēja nav, bet vienibasgatve.lv pieejamos velosipēdus vari izmēģināt "Velo Outlet" veikalā, Rīgā.

Ja vēlies pasūtīt internetā, ņem vērā šādus parametrus:

  • Rāmja izmērs – jo lielāks tas ir, jo piemērotāks garāka auguma cilvēkam. Piemēram, ja riteņa diametrs ir 17 collas, tas būs piemērots sievietei, kuras augums ir 160cm – 170cm.
  • Kalnu un tūrisma divriteņiem svarīgs ir arī roku un iekšējais kāju garums. Ja rokas un kājas attiecībā pret augumu ir īsas, var izvēlēties nedaudz mazāku izmēru.

Aksesuāri komfortablam braucienam

Foto: Freepik.com

Ir pieejami daudz un dažādi aksesuāri, kas braucienu padarīs vēl lieliskāku:

  • Ja esošajam velosipēdam sēdeklis nav ērts, tā nav liela problēmu. Sēdekli var nomainīt pret platāku, ērtāku un labāku.
  • Ikdienas vai garākos izbraucienos labi noderēs ūdens pudeles turētājs, lai pudele nekratītos groziņā vai nebūtu jāapstājas, lai to izņemtu no somas.
  • Lai nemitīgi nebūtu jāņem no kabatas vai somas ārā telefons, jāmeklē maršruts navigācijā, piestiprini telefona turētāju pie divriteņa stangas. Tas braukšanu padarīs arī drošāku, jo skatiens būs vērsts ceļa virzienā.
  • Lūko, lai velosipēdam gan priekšā, gan aizmugurē ir piestiprināts atstarotājs. Diennakts tumšajā laikā braukšana būs drošāka un komfortablāka ar lukturīti, kas apspīdēs priekšā redzamo ceļu.
  • Ja velo nav piestiprināts grozs, bet katru reizi braucot no tirgus vai vizinoties pa pilsētu sapņo par vietu, kur salikt savas mantas, to var pielikt gandrīz jebkuram divritenim. Nepieciešams vien iegādāties stiprinājumu un groziņu. Pielikšanu var veikt arī mājās, jo process nav sarežģīts, ja nav pārliecība, protams, var aizvest pie meistara.

Oriģināla dizaina un augstas kvalitātes sieviešu velosipēdi par izdevīgām cenām pieejami vienibasgatve.lv interneta veikalā un "Velo Outlets" veikalā Rīgā, Vienības gatvē 165A. Lai sākas piedzīvojumi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!