Foto: F64

Kārtējo zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā otrdien piedzīvoja Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kuras sastāvā traumas dēļ nebija Latvijas izlases aizsarga Kristapa Sotnieka.

Austrumu konferences pastarīte "Lada" viesos ar 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) atzina Ufas "Salavat Julajev" pārākumu.

Toljati komanda cieta otro zaudējumu pēc kārtas un 19. šosezon 25 aizvadītos mačos.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Tēmu Hartikainens, kuram arī rezultatīva piespēle, bet pa reizei izcēlās Maksims Majorovs, kurš bija precīzs mazākumā, kā arī Deniss Kokarevs. Tikmēr "Lada" komandā precīzs bija Deniss Zernovs.

Sotnieks savainojuma dēļ šajā mačā nepiedalījās, turklāt sagaidāms, ka viņš nespēlēs vēl pāris nedēļas. Traumu aizsargs guva vēl septembrī un izlaida 20 dienas, taču 12. oktobrī atgriezās laukumā, taču tagad atkal nav piedalījies četros mačos pēc kārtas.

Tikmēr zaudējumu otrdien piedzīvojusi Austrumu konferences līdere Kazaņas "Ak Bars", kas savā laukumā ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist".
Uzvaru viesiem nodrošināja Iļjas Krikunova precīzais "bullītis".

Savukārt ne pārāk veiksmīgo sezonu turpina divkārtējā Gagarina kausa čempione Magņitogorskas "Metallurg", kas viesos ar 1:3 (0:2, 0:1, 1:0) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik", ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 70 punktiem 26 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, bet tai ar 50 punktiem 23 spēlēs seko Maskavas CSKA, kura otrā ir kā savas divīzijas līdere, jo Helsinku "Jokerit" komandai ir 51 punkts 21 spēlē.

Tikmēr piekto vietu ar 40 punktiem ieņem Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra, kamēr Mārtiņš Karsums un Maskavas "Dinamo" ar 38 punktiem ir sestajā pozīcijā. Konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 11 punktiem 24 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 49 punktiem 24 spēlēs joprojām ir Kazaņas "Ak Bars" vienība, kam ar 47 punktiem 25 mačos seko Omskas "Avangard", bet trešā ar 45 punktiem ir "Ņeftehimik".

Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar 38 punktiem ir astotā, kamēr Oskars Bārtulis un Vladivostokas "Admiral" ar 27 punktiem atrodas 12. pozīcijā. Tikmēr Austrumu konferences pēdējā vietā starp 14 komandām ar 20 punktiem ir "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!