Foto: F64
Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galveno treneri apstiprināts latviešu speciālists Artis Ābols, vēsta kluba oficiālā mājaslapa internetā.

Kā zināms, Ābols no aizvadītā gada novembra, kad tika atlaists iepriekšējais galvenais treneris Peka Rautakallio, bija Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu izpildītājs.

AS "Dinamo Rīga" padomes sēdē otrdien pieņemts lēmums noslēgt līgumu ar treneri uz vienu sezonu, ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu.


40 gadus vecais Artis Ābols Rīgas "Dinamo" komandā strādā no 2008. gada pavasara – trīs sezonas kā galvenā trenera Jūliusa Šuplera asistents, pēc tam sezonu kā Rautakallio asistents un arī iepriekšējo sezonu iesāka šajā amatā, bet pabeidz to kā galvenā trenera pienākumu izpildītājs.

Arta Ābola vadībā Rīgas "Dinamo" gan nespēja iekļūt Gagarina kausa izcīņā, taču spēja izcīnīt KHL Cerības kausu. 2012. gada pasaules čempionātā hokejā Artis Ābols bija Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana asistents.

Kā spēlētājs Ābols savulaik darbojās uzbrucēja pozīcijā, savas karjeras laikā spēlējot Starpnacionālajā Hokeja līgā Krievijā ("Pārdaugava"), Zviedrijā ("Nittorps IK", "Nykopings HK"), Dānijā ("Odense", "Vojens"), Somijā ("Hermes", "Jokipojat"), kā arī HK "Rīga 2000" sastāvā Baltkrievijas atklātajā čempionātā un Latvijas Virslīgas čempionātā. Viņš ir sešas reizes izcīnījis Latvijas čempiona hokejā titulu, bet Latvijas izlases sastāvā ir piedalījies piecos pasaules čempionātos un vienā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kopumā valstsvienībā aizvadot 104 spēles (24 vārti un 22 piespēles).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!