Foto: F64

Latvijas hokeja izlases un Rīgas "Dinamo" uzbrucējam Mikam Indrašim vēl daudz kas jāpierāda, uzskata Rīgas "Dinamo" komandas galvenais treneris Artis Ābols.

22 gadus vecais Indrašis iepriekšējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā pirmo reizi karjerā bija "Dinamo" pamatsastāva spēlētājs. Tomēr hokejists sezonas gaitā nepārliecinošās spēles dēļ tika nosūtīts uz Rīgas vienības fārmklubu "Liepājas metalurgs".

"Indrašim vajag atgādināt, ka viņš kā hokejists vēl neko nav sasniedzis, tāpēc ir jāturpina strādāt," intervijā līgas oficiālajai mājaslapai izteicies Ābols. "Viņš iepriekšējā sezonā nebija pārāks pār citiem. Es neesmu gatavs viņu saukt par līderi. Iepriekšējā sezonā Indrašis bija labs palīgs "Dinamo" līderiem Mārtiņam Karsumam un kanādietim Polam Šehuram, nekrītot ārā no kopējās spēles un atrodot kopīgu valodu ar pārējiem spēlētājiem. Šobrīd viņš ir nedaudz pārvērtēts - 2012.gadā hokejists aizvadīja labu pasaules čempionātu valstsvienības rindās, bet šogad viss tik labi vairs neizdevās. Indrašim sevi vēl jāpierāda kā spēcīgam hokejistam."

Iepriekšējā sezonā Indrašis "Dinamo" rindās aizvadīja 43 spēles, guva 14 vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Savukārt jaunizveidotajā Cerības kausā Indraša kontā 13 spēlēs gūti vieni vārti un izdarītas sešas rezultatīvas piespēles, bet turnīru viņš noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Tikmēr pasaules čempionātā, kur Latvijas valstsvienība ierindojās 11.vietā, Indrašis nospēlēja septiņas spēles, vārtus neguva, bet veica vienu rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -5.

Jūlijā uzbrucējs piedalīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" jauno talantu treniņnometnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!