Foto: F64

Jo vairāk Rīgas "Dinamo" komanda strādā pie mazākuma izspēles, jo sliktāk tajā klājas, pēc astotā zaudējuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs pēc kārtas trešdien atzina Latvijas vienības galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols.

Savas pēdējās mājas spēļu sērijas pirmajā cīņā trešdien rīdzinieki ar 1:3 piekāpās Latvijas uzbrucēju Mārtiņa Cipuļa un Aleksandra Ņiživija pārstāvētajai Prāgas "Lev" vienībai.

"Pirmajā trešdaļā spēlējām visnotaļ labi, bet tad palikām ar pieciem aizsargiem," Ābols atklāja, ka Galviņam tika stipri pārsista lūpa, ko bija jāšuj ciet. "Šis spēles scenārijs jau kaut kur ir redzēts un nekas jauns nenotika."

"Ja "Lev" komandai bija labs vairākums, tad mūsu mazākums bija katastrofāls. Jo vairāk pie tā strādājam, jo sliktāk mums tajā klājas," secināja Ābols.

Kā ziņots, "Lev" komanda šajā mačā trīs reizes ieguva iespēju cīnīties vairākumā un to laikā guva visus trīs vārtus.

"Mums šis jau bija kā izslēgšanas mačs. Zinājām, ka gaidāma smaga cīņa, jo puse komandas bija izsaukta uz valstsvienībām," teica "Lev" galvenais treneris Vāclavs Sikora. "Pirmajā trešdaļā abas komandas spēlēja ļoti uzmanīgi un no aizsardzības."

"Priecājamies par pārvarētajām problēmām vairākumā," teica Sikora. "Beigās pie 3:1 nervozējām, tomēr ar smagu darbu uzvaru nosargājām."

Kā ziņots, šajā mačā Rīgas "Dinamo" atkārtoja savu antirekordu. Iepriekšējo reizi astoņu zaudējumu sēriju rīdzinieki cieta pirmajā KHL sezonā.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 46 punktiem 49 spēlēs joprojām atrodas pēdējā, 14.pozīcijā, bet visas līgas kopējā ieskaitē Latvijas klubam 24.vieta 26 vienību konkurencē. Savukārt "Lev" ar 72 punktiem saglabāja šīs pašas konferences septīto vietu, turpinot ļoti spraigu cīņu par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Mājas spēļu sērijas turpinājumā piektdien Rīgas klubs uzņems uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu, bet regulāro čempionātu noslēgs svētdien ar cīņu pret Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!