Foto: F64

Rīgas "Dinamo" komanda atraisījusies un sākusi spēlēt labāk pēc tam, kad pamainīta stratēģija, pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa ceturtdaļfināla otrās spēles atzina Latvijas vienības galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo", pateicoties ļoti rezultatīvai trešajai trešdaļai, trešdien Cerību kausa ceturtdaļfināla otrajā spēlē ar 4:3 pieveica Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", ko pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, bet par vārtsargu treneri strādā Sergejs NaumovsSērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

"ērijas pirmās četras trešdaļas spēlējām pēc viena zīmējuma, tomēr komanda šo taktiku īsti nesaprata un tāpēc arī spēle nevedās. Kopš šodienas spēles otrās trešdaļas pamainījām taktisko zīmējumu, kas arī palīdzēja hokejistiem atraisīties un uzvarēt," pēc mača izteicās Ābols, slavējot, ka ļoti labi nospēlējis arī vārtsargs Mīkaels Telkvists.

Arī ceturtā maiņa īsti neesot spējusi izpildīt Ābola prasīto taktiku, tāpēc spēlējusi maz. "Tā kā trešajā trešdaļā spēle gāja no rokas, viņi vairs nespēlēja."

"Ja spēlēsim tā kā šodien, mūsu izredzes uzvarēt sērijā ir 50 pret 50," Ābols uzsvēra, ka rīdziniekiem jārada labs sniegums, lai varētu pretendēt uz uzvaru sērijā.

"Grūti ir aizvadīt divas spēles divās dienās un līdz ar to mums nepietika svaiguma izšķirošajos brīžos, kas radīja liktenīgas kļūdas," atzina "Donbass" galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Izsakoties par Bārtuli, viņš atzina, ka latviešu aizsargs ir ļoti labs un spēcīgs spēlētājs. "Viņš ir īsts cīnītājs. Tas, ka viņam ir daudz soda minūšu, parāda, ka Oskars ļoti vēlas sevi apliecināt un katrā epizodē cīnās līdz galam."

Sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet sērijā nebūs vairāk par četriem mačiem (arī sestdien un svētdien Doņeckā). Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Šī pāra uzvarētājs Cerību kausa pusfinālā sacentīsies ar Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo" vai Krievijas vienību Maskavas "Spartak". Šā dueļa otrajā mačā trešdien Minskas "Dinamo" izcīnīja uzvaru izbraukumā ar rezultātu 3:2 (2:0, 1:1, 0:1) un sērijā pārņēma vadību ar rezultātu 2-0.

Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!