Foto: F64
Pagājušajā nedēļā vairākos interneta portālos tika publicēta intervija ar Rīgas "Dinamo" komandas kapteini S.Ozoliņu.

Ir saprotams S.Ozoliņa viedoklis, ka Latvija nevar atļauties vēl vienu hokeja komandu KHL. Intervijā arī norādīts, ka "Dinamo" komanda nespēj noturēt savus labākos spēlētājus un tie pievienojas bagātākām vienībām.

Kas notiek patiesībā? Vai arī gadījuma ar Rīgas "Dinamo" prevalē latviešu princips - galvenais ir piedalīties, nevis uzvarēt? Lai cik skarba neliktos patiesība, tomēr atbilde ir - jā.


Rīgas "Dinamo" ir privātā biznesa projekts. Tas līdzīgi kā futbolā - Nīderlandes vienība "Ajax", darbojas pēc principa - ļauj izcelties jauniegūtajiem spēlētajiem, lai būtu iespējams nopelnīt, pārdodot tos tālāk bagātākām futbola vienībām.

Kādi faktiski ir reālie Rīgas "Dinamo" mērķi? Tikšana playoffā? To laikam gan ir vieglāk izdarīt, nekā netikt.

Kā piemēru var minēt Jekaterinburgas "Automobilist" hokeja vienību. Finansiālas krīzes dēļ, kas HK "Automobilist" bija pagājušajā gadā, labākie spēlētāji tika izpārdoti. Kādu mērķi nosprauda hokeja komandas vadība treneriem un vienībai? Spēlējiet, baudiet spēli. Tā sacīt - iespēlējaties, lai pārskatāmā nākotnē parādās kādas cerības. Mūsu publiku nepievilināsi ar šādu mērķi jeb mērķa neesamību.


Sākotnēji - jātiek astoņniekā. Tad varbūt kādu arī vinnēsim. Ažiotāža tiek uzturēta, skatītājs pievilināts, taču būtiskus panākumus šādā veidā nesasniegt. Vēl jo dīvaināk - komandas vadība sasauca sapulci, kurā sacītais sabiedrībai un pats galvenais - "Dinamo" līdzjutējiem tiek slēpts. Aizbildināšanās smieklīga - ar laiku varbūt uzzināsiet.

Diemžēl jāatzīst, ka Rīgas "Dinamo" šķietami drīzāk ir hokeja līdzjutēju "naudas slaukšanas mašīna", kas darbojas bez konkrēta augsta mērķa KHL.
Protams, ir diezgan nepatīkami, ka arī Latvijas izlasei ne tuvākā, kā arī ne tik tuvā nākotnē nav cerības, ka tiek nosprausts sportisks mērķis, kas sniegtu gandarījumu līdzjutējiem, piemēram, godalgotu vietu iegūšana.

Maļamies vairākus gadus uz vietas - palikt A grupā. Tādejādi jāsecina, ka pilnīgi iespējams ir sācies Latvijas hokeja, kura pamati tika likti Padomju laikos, beigu sākums. Tomēr ceru, ka mana prognoze nepiepildīsies, un Latvijas Hokeja federācija neļaus Latvijas hokejam agonēt, bet spers konkrētus soļus, kvalitatīva hokeja saglabāšanai.

P.S. Šīs pārdomas tapa brīdī, ka Rīgas "Dinamo" vēl nebija spēlējusi ar Severstaļ vienību. Autors cerēja, ka uzvaras gadījumā pār autoru neizgāzīsies pārāk liela kritikas deva. Tomēr, uzvarēt neizdevās...


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!