Foto: Itar-Tass/Scanpix
Aptuveni 10 000 līdzjutēju otrdien Jaroslavļā atvadījās no Aleksandra Gaļimova – vienīgā "Lokomotiv" aviokatastrofā izdzīvojušā hokejista, kurš nomira pirmdien, vēsta Krievijas masu mediji.

Līdzjutēji atvadīties no Gaļimova varēja Jaroslavļas arēnā – turpat, kur sestdien atvadījās no visas "Lokomotiv" komandas. Tomēr pēc tuvinieku lūguma Gaļimovu apglabās kapos pie Jaroslavļas musulmaņu daļā, nevis kopā ar pārējiem "Lokomotiv" hokejistiem.

Kā norādīja īsā uzrunā Jaroslavļas gubernators Sergejs Vahrukovs, Gaļimovs "vienmēr pēdējais atstāja ledu, jo mīlēja līdzjutējus, kuri viņam atbildēja ar to pašu". Arī pēdējā gaitā no Jaroslavļas arēnas līdzjutēji Gaļimovu pavadījuši ar aplausiem....

Atgādinām, ka pagājušajā trešdienā Jaroslavļā aviokatastrofā gāja bojā visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda "Lokomotiv", izdzēšot daudzu slavenu hokejistu dzīvības. Lidmašīnā bija un bojā gāja arī viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas hokeja aizsargiem Kārlis Skrastiņš.

Avārijā izdzīvoja tikai hokejists Aleksandrs Gaļimovs un lidmašīnas borta inženieris Aleksandrs Sizovs, taču pirmdien no gūtajiem savainojumiem slimnīcā nomira Gaļimovs. Tādējādi aviokatastrofa Jaroslavļā prasījusi 44 cilvēku dzīvības.

Atvadīšanās no Skrastiņa notiks šo piektdien "Arēnā Rīga" no pulksten 10-14, otrdien paziņoja Latvijas "dzelzs vīra" radinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!