Foto: F64

Hokeja kluba īpašniece AS "Dinamo Rīga" pērn apgrozīja 12,13 miljonus eiro un nopelnīja 624 608 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Salīdzinot ar 2014. gadu, kad apgrozījums bija 12,97 miljoni eiro, pērn uzņēmuma apgrozījums sarucis par 6%. 2014.gadā uzņēmums cieta zaudējumus 1,69 miljonus eiro.

AS "Dinamo Rīga" pamatdarbība ir saistīta ar profesionālas hokeja komandas uzturēšanu. Pārskata gada laikā turpināta hokeja komandas "Dinamo Rīga" dalība Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta 2014./2015. gada sezonā.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn turpinātas aktivitātes reklāmas jomā sadarbībā ar "Dinamo Rīga" zīmola pārtikas un rūpniecības preču un produktu ražotājiem. Galvenos saimnieciskos ieņēmumus veidojot reklāmas pakalpojumu sniegšana, abonementu un biļešu tirdzniecība.

Būtiskākās izmaksas veido atlīdzība hokeja spēlētājiem, komandu treneru atalgojums, maksa par ledus arēnu pakalpojumiem treniņu un spēļu laikā, kā arī piedalīšanās izbraukuma spēlēs.

AS "Dinamo Rīga" ilgtermiņa mērķi ir turpināt dalību KHL, kā arī turpināt dalību Jaunatnes hokeja līgā. Tāpat kā nemainīgi mērķi paliek uzņēmuma centieni palielināt ieņēmumus no reklāmas pakalpojumiem, abonementu un biļešu tirdzniecības, kā arī paplašināt produktu klāstu un palielināt ieņēmumus no preču zīmes izmantošanas.

Uzņēmums ar pērn gūto peļņu plāno segt iepriekšējo gadu zaudējumus, norādīts vadības ziņojumā.

AS "Dinamo Rīga" dibināta 2008. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 916 522 eiro. "Dinamo Rīga" lielākais akcionārs ir "Areti International Energy LLC". Starp akcionāriem ir arī Juris Savickis, Guntis Ulmanis, Guntis Rāvis, Aigars Kalvītis, Aldis Pauniņš un Krists Freibergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!