Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas izlases uzbrucējs Sergejs Demagins atteicies no šīs valsts pilsonības, lai varētu spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Kā ziņots, pēc Krievijas Sporta ministrijas lēmuma no šīs sezonas arī Baltkrievijas un Kazahstānas spēlētāji šajā KHL sezonā ir leģionāru statusā.

"Mans aģents strādāja pie šī jautājuma un atrada tikai vienu izeju no situācijas - man nācās atteikties no Baltkrievijas pilsonības, kā arī no sporta pilsonības," Demagins pastāstījis aģentūrai "R-Sport". "Visi nepieciešamie dokumenti jau ir reģistrēti, bet līga apstiprinājusi, ka es vairs neskaitīšos leģionārs."

"Šobrīd man klubu karjera ir svarīgāka. Izlase ir izlase, es visu saprotu, tomēr KHL ir mans pamata darbs, mana maize," uzsvēra Demagins.

Baltkrievijas izlases rindās Demagins pirmoreiz spēlēja 2007. gadā un kopā viņš piedalījās piecos pasaules čempionātos, kā arī 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Šogad Čehijā notikušajās pasaules meistarsacīkstēs Demagins piedalījās četrās spēlēs, netiekot pie rezultativitātes punktiem.

Šīs sezonas sākumā Demagins bija bez komandas, bet nesen viņš jau kā krievu spēlētājs tika pieteikts Čerepovecas "Severstaļ" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!