Foto: Reuters/Scanpix

Par Šveices pilsētā Davosā notikušā prestižā Špenglera kausa izcīņas turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Roberts Bukarts.

Četros mačos Bukarts izcēlās ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Otro vietu turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņēma sacensību mājinieces "Davos" komandas no Šveices uzbrucējs Petrs Sikora, kurš četrās spēlēs guva piecus vārtus, bet trešais rezultatīvākais ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija vēl viens "Davos" hokejists Petrs Tatičeks.


Rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā iekļuva vēl trīs "Dinamo" spēlētāji - piekto vietu dalīja Mārtiņš Karsums, kurš guva trīs vārtus un izpildīja vienu piespēli, devīto vietu ar vienu precīzu metienu un trijām rezultatīvām piespēlēm ieņēma Niklass Luseniuss, bet desmito pozīciju dalīja Gints Meija, kurš turnīra gaitā izcēlās ar četrām piespēlēm.

Kā ziņots, turnīra finālspēlē sestdien "Dinamo" ar rezultātu 2:3 zaudēja "Davos" hokejistiem.

Esošā Šveices čempionvienība "Davos" Špenglera kausa izcīņā triumfēja pēc piecu gadu pārtraukuma.

Jau vēstīts, ka Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada, un tas ir vecākais turnīrs Eiropā. Šajā turnīrā katru gadu piedalās arī KHL komandas, sasniedzot labus rezultātus - 2009.gadā turnīrā triumfēja Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kura sastāvā bija arī latvietis Kaspars Saulietis, bet pagājušajā gadā - Krievijas vienība Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!