Čehovas „Vitjazj” Kontinentālā Hokeja kluba (KHL) treneris Andrejs Nazarovs atklājis, ka klubs veic pārrunas ar slaveno Nacionālās Hokeja līgas (NHL) veterānu Krisu Čeliosu, vēsta „Sport Ekspress”.

Pagājušosezon 48 gadus vecais Čelioss pārstāvēja Atlantas „Thrashers” un tā fārmklubu, Čikāgas „Wolves”, bet šosezon ir brīvā aģenta statusā.

„Pagaidām viņš apdomā mūsu piedāvājumu, bet tas būtu interesanti, ja Čelioss šavu 50. jubileju atzīmētu viņa uzvārdam tik līdzīgajā Čehovā,” pārrunas ar hokejistu Krievijas sporta laikrakstam apstiprina Andrejs Nazarovs. „Mūsu budžets, salīdzinot ar citiem klubiem, gan ir ierobežots, taču mums ir citi trumpji. Pirmkārt, izpildām savas līgumsaistības, otrkārt, mums ir interesanta ziemeļamerikāņu „kolonija” ar Čeliosa senu paziņu Krisu Saimonu priekšgalā.”

Treneris nevēlējās atklāt, kāda līguma summa tiek piedāvāta hokejistam, bet masu mediji ziņo, ka tie varētu būt ap 45 tūkstošiem dolāru mēnesī. Pārrunu iznākums pēc Nazarova vārdiem būšot zināms nedēļas laikā, un pagaidām izredzes esot „50 uz 50”.

Trīskārtējais Stenlija kausa ieguvējs Kriss Čelioss NHL aizvadījis 26 sezonas, kas ir līgas rekorda atkārtojums – tikpat ilgi tur nospēlējis leģendārais Gordijs Hovs. Regulārajā NHL čempionātā Čelioss aizvadījis 1651 spēli, kas ir ceturtais rādītājs, savukārt aizvadīto „play off” spēļu statistikā viņam ir pirmā vieta – 266 mači. Nopelnīto noraidījuma minūšu ziņā aizsargam ir otrā vieta aiz Mārtija Maksorlija – 2891 minūte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!