Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Spēlējot pret Latvijas izlases treneriem, vienmēr motivācija ir vēl lielāka, par gaidāmo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa Rietumu konferences pirmās kārtas sēriju izteicies Rīgas "Dinamo" aizsargs Oskars Cibuļskis.

Kā ziņots, svētdien pēc regulārā čempionāta pēdējām spēlēm kļuva zināms, ka Rīgas "Dinamo" komanda ieņēmusi septīto vietu Rietumu konferencē, un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tai būs jātiekas ar Maskavas "Dinamo" vienību, kuras treneri ir Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

"Grūti prognozēt, kā mums ies Gagarina kausā, jo tur visas komandas cīnās daudz spēcīgāk," izteicās Cibuļskis. "Tomēr pret izlases treneriem vienmēr ir vēl lielāka motivācija spēlēt."

"Šajās spēlēs mums būs nepieciešams atdot visus spēkus, un tad redzēsim, kā izdosies," Cibuļskis pagaidām nevēlējās sīkāk komentēt, vai Maskavas "Dinamo" komanda Latvijas klubam ir parocīga, kaut regulārajā sezonā pret to tika izcīnītas četras uzvaras piecās spēlēs.

Sērijā līdz četrām uzvarām pirmos divus mačus Latvijas klubs 23. un 24.februārī aizvadīs izbraukumā, bet nākamie divi mači 26. un 27.februārī risināsies "Arēnā Rīga". Pēc tam spēles nepieciešamības gadījumā risināsies arī 1., 3. un 5.martā.

Vietu Gagarina kausa izcīņā "Dinamo" bija garantējis jau pirms pēdējās spēles, kurā svētdien ar rezultātu 6:2 pārliecinoši uzvarēja Čeļabinskas "Traktor" komandu.

"Šajā spēlē mūsu mērķis bija dabūt trīs punktus, bet par potenciālo izslēgšanas spēļu pretinieku nedomājām," teica Cibuļskis.

Zīmīgi, ka visās trijās KHL regulārajās sezonās Latvijas klubs ir izcīnījis samērā līdzīgu punktu skaitu - pirmajās divās sezonās Rīgas "Dinamo" 56 spēlēs tika pie attiecīgi 86 un 84 punktiem, bet šosezon, kad tika aizvadītas 54 spēles, "Dinamo" čempionātu noslēdza ar 81 punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!