Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kļuvis zināms, cik miljonus pelna Kontinentālās hokeja līgas (KHL) bagātākie hokejisti. Nav nekāds pārsteigums, ka KHL visliekāko algu saņem Iļja Kovaļčuks no Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA spēlētājs Aleksandrs Radulovs.

Krievijas portāls "sports.ru" publicējis KHL bagātāko spēlētāju sarakstu. Tajā redzams, ka Kovaļčuks SKA komandā saņem 10,3 miljonus dolāru (5,38 miljonus latu), bet Aleksandrs Radulovs CSKA rindās pelna 7,5 miljonus dolāru (3,92 miljonus latu). Vēl KHL bagātāko spēlētāju pirmajā trijniekā ir Sergejs Zinovjevs no Ufas "Salavat Julajev", kura ienākumi esot 4,9 miljoni dolāru (2,56 miljoni latu).

Pa 4,2 miljoniem dolāru (2,19 miljoniem latu) saņem Sergejs Mozjakins (Magņitogorskas "Metallurg") un Aleksandrs Perežogins (Omskas "Avangard"). Magņitogorskas komandas vārtsarga Vasīlija Košečkina ienākumi esot 4,1 miljoni dolāru (2,14 miljoni latu), bet CSKA kapteiņa Alekseja Morozova alga esot četri miljoni dolāru (2,09 miljoni latu).

Bagātāko hokejistu saraksta pirmajā desmitniekā arī atrodami Romāns Červenka no SKA (3,9 miljoni dolāru (2,04 miljoni latu)), Jevgeņijs Kuzņecovs no Čeļabinskas "Traktor" (3,8 miljonus dolāru (1,98 miljoni latu)), bet SKA spēlētāji Viktors Tihonovs un Patriks Toresens saņem pa 3,3 miljoniem dolāru (1,72 miljoni latu).

Apkopotajā sarakstā iekļauti 90 hokejisti no 18 klubiem. No sarakstā iekļautajiem spēlētājiem 14 spēlē SKA komandā, bet pa deviņiem "Avangard", CSKA un "Salavat Julajev" rindās.

Šajā reitingā nav iekļauti Rīgas "Dinamo", Jekaterinburgas "Avtomobiļist", Habarovskas "Amur", Minskas "Dinamo", Prāgas "Lev", Zagrebas "Medveščak", Novokuzņeckas "Metallurg", Čerepovecas "Severstaļ", Bratislavas "Slovan" un Maskavas "Spartak" hokejisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!