Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien izcīnīja latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā divkārtējā līgas čempionvienība Kazaņas "Ak Bars", kas ar rezultātu 5:2 (2:1, 1:1, 2:0) savā laukumā pārspēja Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo", pārtraucot divu zaudējumu sēriju.

Dārziņš šoreiz laukumā 13 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Uzvarētājiem divas reizes precīzi meta Jarko Imonens, bet pa vieniem vārtiem guva Aleksejs Morozovs, Iļja Ņikuļins un Kirils Petrovs. Savukārt "Dinamo" rindās precīzus raidījumus izpildīja Tomašs Slovāks un Andrejs Stass.

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" komanda, kas savā laukumā ar 3:4 (1:1, 2:2, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienībai.

Tomēr "Sibirj" komandas kapteinis Pujacs potītes traumas dēļ izlaida sesto spēli pēc kārtas. Visticamāk, viņš laukumā varēs atgriezties jau tuvāko spēļu laikā.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Aleksandrs Frolovs, bet uzvaru nesošo "bullīti" realizēja Romāns Červenka. Savukārt "Sibirj" labā divus precīzus metienus izpildīja Viktors Drugovs.

Pēc šīs spēles "Ak Bars" ar 25 punktiem 14 cīņās pakāpās uz trešo vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, bet "Sibirj" ar 19 punktiem pašlaik ieņem septīto pozīciju šajā pašā konferencē.

Tikmēr līgas līderpozīciju svētdien atguva Habarovskas "Amur" komanda, kas ar 4:3 (3:1, 1:0, 0:2) pieveica Čerepovecas "Severstaļ". Tās kontā tagad ir 29 punkti 14 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!