Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" komandai izslēgšanas spēles jau tagad ir sākušās, intervijā, kas publicēta Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mājaslapā internetā, izteicās aizvadītās nedēļas līgas labākais uzbrucējs Lauris Dārziņš.

"Mūsu komandai izslēgšanas spēles jau sākušās," saka Rīgas "Dinamo" uzbrucējs. "Lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, mums nepieciešama milzīga koncentrēšanās. Ir jānoskaņojas uz katru spēli. Nekādā gadījumā nedrīkst nokļūt eiforijā vai depresijā."

"Tāpat ir jāaizmirst iepriekšējās neveiksmīgās spēles, un jādomā par nākošajiem mačiem," par nepieciešamajiem uzdevumiem runāja uzbrucējs. "Ceru, ka jau janvārī mēs visu nokārtosim."

Kā ziņots, Dārziņš tika atzīts par aizvadītās nedēļas labāko KHL uzbrucēju. Viņš pagājušās nedēļas četrās spēlēs guva sešus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

"Mūsu piecinieks ir ļoti labā formā, kas ir svarīgi," par veiksmīgās spēles cēloņiem stāsta uzbrucējs. "Atliek tikai vienam maiņas spēlētājam zaudēt formu, tad visa sadarbība izjūk."

Dārziņam šīs sezonas sākums bija neveiksmīgs, jo viņš nespēja gūt vārtus pirmajos 12 sezonas mačos. Vēlāk viņš atguvās un sāka rādīt labu sniegumu, tomēr decembrī guva traumu un nevarēja spēlēt aptuveni mēnesi.

"Es pilnībā esmu atguvies no traumas un jūtos labi," teica Dārziņš. "Labi, ka mums tagad ik pēc dienas ir spēles. Tas palīdz komandai nezaudēt uzmanību."

Pēc traumas izārstēšanas hokejists demonstrēja iespaidīgu spēli. Astoņās spēlēs viņš guva astoņus vārtus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš mačā ar Čerepovecas "Severstaļ" komandu izcēlās ar "hat-trick".

Dārziņš šosezon aizvadītajās 37 spēlēs ir guvis 20 vārtus un izpildījis 19 rezultatīvas piespēles, šobrīd ieņemot pirmo vietu Rīgas "Dinamo" rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Tikmēr visas līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Dārziņš patlaban atrodas desmitajā vietā, bet ar 20 gūtajiem vārtiem viņš šobrīd ir piektais labākais līgas snaiperis.

Kā ziņots, ceturtdien Rīgas "Dinamo" komanda ar uzvaru pār Maskavas "Dinamo" uzsāka pēdējo sezonas izbraukuma spēļu sēriju. Pēc spēles ar Maskavas "Dinamo" komandu rīdziniekiem arī nākamās divas cīņas plānotas izbraukumā. Tajās Latvijas klubs ik pēc dienas tiksies ar Čehovas "Vitjaz" un Maskavas CSKA.

Savukārt pēdējās piecas regulārā čempionāta cīņas Latvijas klubs aizvadīs savu skatītāju priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!