Foto: F64
KOntinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" ledus arēnas koncepcijas izstrādāšanā projekta īstenotāji rēķinās ar Rīgas domes pretimnākšanu, jo būve nebūs komerciāli pašpietiekama, tādēļ pašvaldībai kaut kas būšot jādod pretī.

Rīgas "Dinamo" arēnas projekts arvien ir aktuāls, un darbi pie jaunās halles tapšanas turpinās, intervijā sacīja a/s "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Ir izvēlēta halles būvniecības vieta pie lidostas, un turpinās darbs pie zemes nomas līguma ar Rīgas domi, pastāstīja Savickis. Paredzēts izstrādāt vairākus celtniecības finansēšanas variantus, un pēc to tapšanas plānots runāt ar potenciālajiem investoriem. Savickis uzskata par ļoti būtisku, ko dos pretī pašvaldība, jo no sporta būvju uzturēšanas naudu nevarot atgūt.


"Šīs būves nevar atpelnīt. Tas nozīmē, ka Rīgas pašvaldībai kaut kas jādod pretī, līdzīgi kā "Arēnas Rīga" projekta attīstībā," uzsvēra Savickis.

Jaunās halles būvdarbu sākšanu Savickis prognozēja pēc pāris gadiem, bet pašlaik darbs notiek pie halles koncepcijas izstrādes. Pie arēnas paredzēts izveidot arī viesnīcu, medicīnas kompleksu un mazo treniņhalli. Projekta lēno virzību Savickis izskaidroja ar centieniem radīt vietu, kas Rīgā būs sakārtota, nevis tikai halles izbūvēšanu.

Rēķinot nepieciešamo arēnas ietilpību, tika ņemts vērā, ka pērn vidēji uz Rīgas "Dinamo" spēlēm nāca apmēram 7000 cilvēku, līdz ar to jaunajā hallē par pamatotu tiek uzskatītas vietas līdz 9000 skatītāju.

Patlaban Rīgas "Dinamo" mājas spēles Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) aizvada "Arēnā Rīga", ar ko nav bijis viegli vienoties par īres maksu, turklāt arēnā iepriekš paredzētu pasākumu dēļ "Dinamo" vairākkārt bijis jāmeklē cita vieta pretinieku uzņemšanai. Arī aiznākamo mājas spēli "Dinamo" 2.novembrī pret Magņitogorskas "Metallurg" aizvadīs Liepājā, jo "Arēnā Rīga" notiks koncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!