Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē "sausā" uzvarēja uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak" vienību.

Daugaviņš laukumā pavadīja 15 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa vārtiem, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un nopelnīja četras soda minūtes. Karsumam mazāks spēles laiks — 13:29, divi metieni pa vārtiem, uzvarēts viens iemetiens un realizēts viens spēka paņēmiens.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Teilors Beks, pa vieniem Iļja Mihejevs un Kirils Semjonovs, bet "Avangard" vārtsargs Igors Bobkovs atvairīja visus 29 metienus.

Interesanti, ka pirmajā periodā komandas nospēlēja tikai nedaudz vairāk par 19 minūtēm, jo tiesneši tik ilgi izskatīja vienu no spēles epizodēm, ka lēma ļaut komandām doties uz ģērbtuvēm, lai gan līdz pirmā perioda beigām bija atlikušas 52 sekundes.

Citās pirmdienas spēlēs savas zaudējumu sērijas izdevās apturēt HK "Soči" un "Ņeftehimik". Soču klubs pēc trim zaudējumiem ar 5:3 (0:1, 2:0, 3:2) uzvarēja Novosibirskas "Sibirj", bet Ņižņekamskas "Ņeftehimik" savu astoņu zaudējumu sēriju pārtrauca ar uzvaru 4:3 (0:0, 1:2, 2:1, 1:0) pagarinājumā pār Čeļabinskas "Traktor".

Magņitogorskas "Metallurg" ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pirmdien uzvarēja Vladivostokas "Admiral", bet "Vitjazj" ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pārspēja Kazaņas "Ak Bars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!