Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Bez Ņiživija un Reķa, ar Holtu vārtos un Telkvistu uz rezervistu soliņa Dinamo smagā cīņā pret CSKA, kas uzvaras gadījumā nodrošinātu siltu vietiņu izslēgšanas spēlēs neatkarīgi no pārējo regulārā čempionāta spēļu rezultātiem, aizvadīta ar smagām pārdomām un pabendētiem nerviem.

Foto galerija

Tiem, kas bija cerējuši ar spēli pret CSKA (to uzvarot, protams) uz mierīgu Dinamo nokļūšanu izslēgšanas spēlēs, aizmirsās viena svarīga lieta - Dinamo nebūtu Dinamo, ja nesaglabātu intrigu līdz pēdējam brīdim. No Dinamo puses tas izklausītos apmēram tā: "Mēs pabendēsim jums nervus šajā spēlē un liksim pasvīst pēdējās trīs!" Tātad par vietu play off nāksies vēl krietni pacīnīties, jācer tikai, ka pa šo pārtraukumu savas kaites būs sadziedējuši savainotie  spēlētāji un kādu gripas vīrusu nesaķers pārējie, kas šodien izgāja laukumā. Mācība no spēles ar CSKA - cīņa līdz galam! Komanda kuru nekas vairs nevar glābt, kura savus labākos spēlētājus ir aizsūtījusi pie citām komandām, tomēr cīnās par uzvaru un pats galvenais - arī uzvar. Mums savukārt šobrīd punktus ļoti vajag, tātad jācīnās vēl vairāk.

Atskatoties nedaudz atpakaļ uz 2011. gada sākumu, jāsaka, ka Dinamo sezonas noslēguma etaps iet kā pa viļņiem. Spēlēs, kur ieguvām pa vienam punktam, paši vien savas iespējas palaidām vējā, nenosargājot uzvaru pamatlaikā. Šī posma spēles prasīja ne tikai hokejistu spēkus, bet arī fanu nervus - jo tuvāk nāk izslēgšanas spēles, jo lielāks trilleris uz ledus Dinamo izpildījumā. Bet kas bijis bijis, tagad svarīgākas ir pedējās trīs spēles savu skatītāju priekšā, spēles, kas nebūs no vieglajām un noteikti būs liels pārbaudījums fanu nerviem.

Tuvojoties regulārā čempionāta beigām, pamazām sākas arī konkrētu spēlētāju sezonas laikā rādītā snieguma analizēšana, ta teikt, kurš tad ir bijis vērtīgs pirkums, par kuru nauda velti izšķiesta un kuru paturēt arī nākamajā sezonā. Šaja ziņā manī lielas pardomas radīja Surovijs, taču ja Surovijam es vēl varēju atrast attaisnojumu un savas pārdomas kliedēt, tad Petrovicka atgriešanās un sniegums Dinamo, mani nemaz nepārliecina un godīgi sakot arī neiepriecina. Un visiem tiem, kas tagad par šādu viedokļa izteikšanu  Petrovicka virzienā būtu gatavi mani nolinčot, varu  teikt tā- man ir vienalga kāda zvaigzne ir spēletājs, kāda stastistika ir savākta spēlētojot citas līgās un kā viņam ir gājis iepriekšējā sezonā, man svarīgs ir hokejista sniegums tagad, šinī brīdī. Starpcitu uz Telkvistu sezonas sākumā es skatījos ar pilnīgi tādu pašu domu - viņš iespēlējās. Petrovickim arī noteikti ir vajadzīgs laiks, bet šobrīd laika nav. Varbūt izslēgšanas spēlēs Roberts būs viens no galvenajiem varoņiem, un par to es būšu tikai priecīga, bet no sākuma play off vēl ir jātiek.

Tagad neliela atpūta hokejistiem un faniem, bet bez hokeja šajā starplaikā tik un tā neiztikt, tāpēc uzmanība būs pievērsta Izaicinājuma kausa turnīram Norvēģijā, kur Latvijas izlases formas mugurā vilks tās tuvākās rezerves. Katrā ziņa būs interesanti pavērot, ko tad jaunā paaudze spēj. Un vislielākā uzmanība un īkšķu turēšana būs par Edgaru Lūsiņu.

Par Dinamo izslēgšanas spelēs! Un faniem - saudzēsim savus nervus, tie mums vēl noderēs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!