Foto: Itar-Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā pirmo uzvaru pamatlaikā šajā gadā svētdien izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā Jekaterinburgā ar 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) pieveica "Avtomobiļist".

Piekto "sauso" spēli šajā sezonā rīdzinieku rindās aizvadīja Kriss Holts, kurš atvairīja visus 25 metienus.

Abus vārtus "Dinamo" guva jau pirmajā periodā vairākumā. Sākumā sestajā minūtē viena spēlētāja vairākumu izmantoja Mārtiņš Karsums, bet 16.minūtē precīzi meta Jēkabs Rēdlihs.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" uz Jekaterinburgu izlidoja uzreiz pēc spēles Maskavā pret CSKA (zaudējums ar 1:2), un vakar vakarā aizvadīja treniņu uz Jekaterinburgas ledus halles "Uraļec" ledus. Treniņā piedalījās visi atbraukušie hokejisti, pilnvērtīgi trenējās arī Aleksandrs Ņiživijs, taču svētdien viņš vēl nespēlēs. Treneri šim mačam atkal pieteiks septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, un pēc neveiksmīgās spēles pret CSKA, ir notikušas arī izmaiņas uzbrucēju virknējumos. Šodien treneri ir pieņēmuši lēmumu ārpus sastāva atstāt uzbrucēju Džeimiju Lundmarku, bet viņa vietu maiņā pie Varga un Meijas ieņems Roberts Bukarts. Aizsardzības līnija ir palikusi nemainīga, bet vārtus sargās Kriss Holts.

Pirmais periods

Maču aktīvāk iesāka Rīgas "Dinamo" komandu un sestajā minūtē arī atklāja rezultātu - pret aktīvo Māri Bičevski tika nopelnīts noraidījums un to jau pēc sešām sekundēm ar precīzu metienu izmantoja Karsums.

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" turpināja uzbrukt, tomēr otro iegūto vairākumu neizmantoja. Brīdi vēlāk pie noraidījuma tika arī Arvīds Reķis un šajā brīdī uz pāris minūtēm iniciatīvu pārņēma mājinieki. Tomēr Latvijas klubs ātri atguva spēles iniciatīvu, kad 16.minūtē Jēkabs Rēdlihs ar sekmīgu metienu dubultoja rezultātu.

Pirmās trešdaļas pēdējo minūti Rīgas "Dinamo" komandai bija iespēja aizvadīt piecatā pret trijiem pretiniekiem, bet rezultāts vairs nemainījās.

Otrais periods

Arī otrās trešdaļas sākumā atlikušo iespēju cīnīties vairākumā "Dinamo" neizmantoja, bet pēc tam lēnām iniciatīvu pārņēma mājinieki, kuri arī izveidoja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas. Otrajā spēles daļā Rīgas "Dinamo" komanda nopelnīja četrus noraidījumus, turklāt trīs sekundes tai arī bija jāspēlē trijatā pret pieciem pretiniekiem, tomēr nevienu no šīm iespējām "Avtomobilist" tā arī neizmantoja un pēc otrās trešdaļas Rīgas "Dinamo" joprojām atradās vadībā ar 2:0.

Trešais periods

Trešās trešdaļas sākumā noraidījumu nopelnīja Kristaps Sotnieks un Rīgas "Dinamo" komanda kārtējo reizi palika mazākumā. Tomēr Latvijas kluba vārtos sekmīgi darbojās Kriss Holts, novirzot visus bīstamos momentus. Cīņas izskaņā "Avtomobilist" komandai piederēja neliels pārsvars, bet ar to nebija pietiekoši, lai gūtu kaut vienus vārtus un Rīgas "Dinamo", kas atbildēja ar vairākiem labiem pretuzbrukumiem, izcīnīja uzvaru.

Līdz ar to Rīgas "Dinamo" komanda vairāk par diviem vārtiem nav guvusi jau pēdējās 12 KHL spēlēs, kā arī pēdējos 15 no 16 mačiem.

Abas komandas pirmoreiz šosezon savā starpā tikās pagājušā gada oktobrī Rīgā, kad arī "Dinamo" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:0.

Kā ziņots, šīs izbraukuma sērijas pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" piektdien ar rezultātu 1:2 zaudēja bijušā vienības galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadītajai Maskavas CSKA komandai.

Pēc spēles ar "Avtomobilist" komandu Rīgas "Dinamo" šajā izbraukuma spēļu sērijā ik pēc dienas pauzes tiksies arī ar Astanas "Baris" un Čeļabinskas "Traktor".

Savukārt pēc šīs izbraukuma sērijas sekos KHL Zvaigžņu spēle, kas nākamajā sestdienā notiks tieši Rīgā.

Šobrīd KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 56 punktiem 40 spēlēs saglabāja astoto vietu, taču tikpat punktu ir arī septītajā pozīcijā esošajai CSKA komandai, kas aizvadījusi 41 maču.

Savukārt "Avtomobilist" hokejisti ar 26 punktiem 39 spēlēs ieņem pēdējo vietu ne tikai Austrumu konferencē, bet arī visā līgā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #21 Roberts Bukarts - #79 Fredrik Warg - #87 Gints Meija, #81 Marcel Hossa - #73 Niclas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #66 Ainārs Podziņš - #96 Māris Bičevskis - #75 Ģirts Ankipāns, #23 Juris Štāls.

Jekaterinburgas "Avtomobiļist" sastāvs spēlei

Vārtsargi: #40 Lobanov (#20 Ļisutin).
Aizsargi: #42 Sokolov - #6 Osipov, #24 Čurļajev - #43 Kostjučonok, #44 Selujanov - #34 Kručiņin, #18 Loginov.
Uzbrucējs: #88 Abduļin - #17 Bušujev - #16 Subbotin, #3 Maļuškin - #80 Šepeļenko - #77 Kazionov, #25 Ciganov - #10 Ogorodņikov - #38 Veļičkin, #69 Ustjancev - #32 V. Streļcov - #23 A. Streļcov.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!