Foto: LETA

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) vārtsargam ir vieglāk spēlēt, nekā tas ir Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), uzskata Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandas vārtsargs Kriss Holts, kurš iepriekš spēlējis Latvijas klubā Rīgas "Dinamo".

Holts "Dinamo" komandā pavadīja iepriekšējās divas sezonas, bet vasarā pārcēlās uz vienu no līgas pastarītēm "Avtomobilist", kur kļuvis par neapstrīdamu komandas pirmo numuru.

Savas karjeras laikā Holts NHL aizvadījis divas spēles, pārstāvot Ņujorkas "Rangers" un Sentluisas "Blues" komandas.

"NHL vārtsargam spēlēt ir vienkāršāk. Laukumi ir mazi, katrs spēlētājs zina, kādu pozīciju ieņemt katrā attiecīgajā spēles momentā," Holta teikto citē "Avtomobilist" vienības oficiālā mājaslapa internetā. "Apspēlēt aizsargu viens pret vienu ir teju neiespējami. Ja pretinieks nonāk metiena pozīcijā, tad var nešaubīties, ka sekos metiens."

"NHL mačos izteiktas vārtu gūšanas iespējas spēles laikā ir vien piecas vai sešas, bet tajā pašā laikā KHL tādu cīņas gaitā ir pat 15," uzskata amerikāņu vārtsargs. "Tāpat KHL mīl veikt saspēles, no kurām galva burtiski griežas."

Šīs sezonas 11 spēlēs Holts vidēji ielaidis 2,70 ripas un atvairījis 92,5% metienu, kā arī reizi nosargājis savus vārtus neskartus, bet "Avtomobilist" ar 12 punktiem 15 mačos līgas kopvērtējumā ieņem pēdējo - 26. - pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!