Foto: AFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Čehijas kluba Prāgas "Lev", kura ģenerālmenedžeris ir Normunds Sējējs, sastāvu pastiprinājis Latvijā labi pazīstamais slovāku uzbrucējs Marcels Hosa.

Tāpat "Lev" komandā spēlēs arī čehu uzbrucējs Jakubs Klepišs, trešdien preses konferencē pavēstīja vienības vadība.

Pagājušo sezonu Hosa uzsāka Maskavas "Spartak" komandā, taču janvāra sākumā pēc pēc pusotras sezonas pārtraukuma atgriezās Latvijas klubā Rīgas "Dinamo".

Kopumā aizvadītajā sezonā Hosa laukumā devās 54 KHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva 14 vārtus un veica 17 rezultatīvas piespēles. Savukārt septiņās Gagarina kausa spēlēs slovāka rēķinā trīs vārti un viena piespēle.

Iepriekš Rīgas "Dinamo" vadība izteicās, ka centīsies pagarināt līgumu ar Hosu, tomēr tagad noprotams, ka Latvijas klubam nav izdevies pārsolīt "Lev" piedāvājumu.

Savukārt Klepišs pagājušo sezonu sāka Ufas "Salavat Jujalev", bet vēlāk pārcēlās uz Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" komandu, kuras rindās izcīnīja Gagarina kausu.

Pagājušajā sezonā Klepišs 44 regulārā čempionāta mačos guva septiņus vārtus un veica septiņas piespēles, bet 14 Gagarina kausa spēlēs viņa kontā pieci vārti un viena rezultatīva piespēle.

Trešdienas preses konferencē tika atklāts, ka "Lev" komandas kodolu veidos čehu un slovāku hokejisti.

"Lev" vienība pastiprinājusies ar čehu vārtsargu Tomašu Poperle, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Prāgas "Sparta" komandā, kā arī aizsargiem Tomašu Moizišu un Ondržeju Ņemecu.

Moizišs un Ņemecs šobrīd Čehijas izlases sastāvā piedalās pasaules čempionātā.

Čehijas izlase jau iekļuvusi ceturtdaļfinālā.

Aizvadītajā sezonā Moizišs spēlēja Somijas augstākās hokeja līgas - "SM-liiga" - klubā Turku TPS, bet Ņemecs pārstāvēja citu KHL komandu Čerepovecas "Severstaļ".

Kā ziņots, "Lev" vienības sastāvu otrdien papildināja slovāku uzbrucējs Jurajs Mikušs.

Jau pagājušo sezonu Mikušs uzsāka "Lev" komandā, kas tad vēl pārstāvēja Slovākijas pilsētu Popradu, tomēr janvārī viņš pārcēlās uz TPS.

Zīmīgi, ka tobrīd Mikušs bija "Lev" komandas rezultatīvākais hokejists, 44 spēlēs gūstot 12 vārtus un veicot 15 rezultatīvas piespēles.

Paredzams, ka "Lev" komanda savas mājas spēles KHL čempionātā aizvadīs "Sparta" vienības mājvietā "Tipsport Arena", kurā 14 000 skatītāju vietu.

Iepriekš tika ziņots, ka par "Lev" mājvietu kļūs "O2" arēna Prāgā, kurā 17 000 skatītāju vietu, tomēr pēdējā informācija liecina, ka "Lev" komandas vadībai nav izdevies vienoties ar halles īpašniekiem par arēnas īri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!